MENIU CAUTĂ
28 Apr. 2018 13:33

Cum a relatat presa din Coreea de Nord summitul intercoreean

Distribuie

Agenția de presă care aparține stautului nord-coreean a numit summitul intercoreean un punct de cotitură pentru Peninsula Coreeană, în timp ce președintele SUA, Donald Trump, a spus că va menține sancțiunile pentru a presa Pehnianul, înainte de întâlnirea fără precedent cu Kim Jong-un.

Agenția KCNA a transmis separat un comunicat, față de cel comun transmis, vineri, în Coreea de Sud, scrie Reuters.

Presa din țara comunistă a relatat că liderii Kim Jong-un și Moon Jae-in au promis că vor munci pentru ”denuclearizarea completă” a Peninsulei Coreene și au căzut de acord pentru a avea o peninsulă ”fără arme nucleare”.

”La discuții, ambele părți au avut un schimb sincer, deschis, de opinii asupra unor subiecte de interes comun, inclusiv problemele care țin de îmbunătățirea relațiilor dintre nord și sud, asigurarea păcii în Peninsula Coreeană și denuclearizarea peninsulei”, a scris KCNA, relatând că ziua s-a terminat cu un dineu care a avut ”o atmosferă amicală, cu sentimente de rudenie”.

Relatarea este suprinzătoare având în vedere sinceritatea ei, având în vedere că regimul de la Phenian folosește agenția KCNA pentru a transmite mesaje de propagandă.

Reamintim că summitul dintre cele două țări a fost stabilit la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud de la începutul acestui an, când o delegație formată din sportivi nord-coreeni și politicieni au participat la evenimentul sportiv.

Delegația nord-coreeană a fost formată din nouă persoane, printre aceștia, pe lângă Kim Jong-un, s-a aflat și preşedintele onorific al ţării, Kim Yong-Nam, ministrul de Externe, Ri Yong-Ho, şi sora liderului suprem, Kim Yo-Jong -director de propagandă – cea care a realizat în o vizită în Sud cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă

Summitul dintre cele două țări vine înainte de întâlnirea lui Kim Jong-un cu președintele american Donald Trump.


VIDEO / Fata care poartă ie în fiecare zi din anul Centenarului Marii Uniri. ”Semnele cusute pe cămăși poartă mesajul celor dinainte”

FOTO: EPA

Citește mai multe despre Coreea de Nord, Coreea de Sud și summit pe Libertatea.

Comentarii