De Adrian Ilie,

”Pe termen scurt este dificil în perioada dinainte de locale. Ne vom consulta și vom stabili și un calendar. La ultima întâlnire pe această temă, înainte de prezidențiale, principiul era că fuziunea ar fi un obiectiv de după parlamentare, dar rămâne să vedem dacă ajustăm acest program. Miza pe termen scurt este să stabilim cât mai repede candidații pentru alegerile locale”, a declarat Dan Barna.

În ce privește procesul de consultare internă din USR legat de prezența sa în fruntea Uniunii, Barna a spus că este un demers normal de asumare a responsabilității.

”Eu sunt foarte optimist, este o consultare pe care eu am solicitat-o. Este firesc să-mi asum un rezultat sub o așteptare poate prea optimistă (…) Soluția corectă cu care USR a ieșit de fiecare dată din criză este consultarea membrilor”, a spus președintele USR.

Chiar dacă Barna i-a invitat pe membrii USR să răspundă la întrebarea ”Vreți ca Dan Barna să-și dea demisia?”, președintelui partidului a exclus retragerea sa din politică în urma eșecului de la alegerile prezidențiale.

”Am intrat în lupta aceasta cu un obiectiv pe termen lung , ca USR să conteze în viitorul României. Dacă m-aș retrage acum ar fi ca și cum aș abandona 1,4 milioane de voturi”, a mai spus Dan Barna.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte şi:

Dan Barna, despre mesajele false lansate de PSD în numele USR-PLUS: ”Ce este revoltător este că folosesc bani publici”

Rezultatele finale din primul tur al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis – 37,82 %, Viorica Dăncilă – 22,26%, Dan Barna – 15,02%

Cosette Chichirău: ”Dan Barna a implementat strategia foarte bine, dar strategia a fost greșită”

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur