MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

VIDEO Viorica Dăncilă: Salariul mediu a crescut în 2017 cu 14%, 105 miliarde de lei au intrat în economia României anul trecut- VIDEO

VIDEO Viorica Dăncilă: Salariul mediu a crescut în 2017 cu 14%, 105 miliarde de lei au intrat în economia României anul trecut- VIDEO
Distribuie

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că salariul brut a crescut în anul 2017 cu 14% și cu 11% în mediul privat, în vreme ce 105,8 miliarde de lei au intrat în economie. Dăncilă este prezentă în Parlament la ”Ora prim-ministrului”, unde dă detalii despre banii românilor.

Dacă 105 miliarde de lei au intrat în economia României, premierul a afirmat că 95 de miliarde de lei a fost valoarea adăugată în anul 2017, la care s-au mai adăugat 11 miliarde bunuri de capital, adică bani veniți din străinătate.

Din această sumă, circa jumătate au fost bani care s-au dus în consum, 19 miliarde de lei au fost investiții, iar alte 10 miliarde s-au dus în administrație, servicii publice și securitate națională.

Cu câteva minute mai devreme, deputatul PNL Raluca Turcan a afirmat că Guvernul se laudă cu creșterea salariilor, dar puterea de cumpărare a scăzut din cauza inflației de 4,72%. Turcan a cerut și demiterea Olguței Vasilescu, din cauza scăderii viramentelor la Pilonul II de pensii după trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Citește mai multe despre investitii, Salarii și saracie pe Libertatea.

Comentarii