Mergi direct la conținut »
David Goodall, cercetătorul australian de 104 ani, a murit în Elveția, în prezența familiei sale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > David Goodall, cercetătorul australian de 104 ani, a murit în Elveția, în prezența familiei sale

David Goodall, cercetătorul australian de 104 ani, a murit în Elveția, în prezența familiei sale

David Goodall, cercetătorul australian de 104 ani, a murit în Elveția, după ce săptămâna trecută și-a părăsit țara, care nu permite sinuciderea asistată, și a mers în Țara Cantoanelor pentru a-și pune capăt vieții, scrie The Guardian.

David Goodall, cel mai bătrân om de ştiinţă din Australia, a ținut prima pagină a ziarelor, săptămâna trecută, după ce a plecat din insulă spre Elveția, pentru a muri asistat.

Cercetătorul s-a stins din viaţă joi, la ora 13:30, la Basel, a anunţat Fundaţia Exit International, cea care i-a facilitate călătoria.

”Astăzi (10 mai), la orele 12:30 (ora Elveției), profesorul David Goodall, în vârstă de 104 ani, s-a stins în linişte la Basel, în Elveţia, cu ajutorul unei injecţii de Nembutal” (barbiturice)”, a scris pe Twitter medicul Philip Nitschke, fondatorul Fundaţiei Exit International, care l-a sprijinit pe Goodall în demersul său.

Goodall s-a stins din viaţă în prezenţa mai multora dintre nepoţii săi, la scurt timp după administrarea injecţiei letale. ”El a fost liniştit şi relaxat. A dorit ca totul să se desfăşoare cât mai rapid posibil”, a transmis un purtător de cuvânt al fundației.

La cererea omului de ştiinţă, în timpul administrării injecţiei letale, în încăpere s-a auzit Simfonia a 9-a de Beethoven.

David Goodall a plecat în Elveția pentru sinucidere asistată, deoarece în țara sa acest lucru nu este permis. El a părăsit definitiv Australia, spunând că, după o întâlnire cu rudele  sale din Europa, se va interna într-o clinică, unde își va pune capăt vieții.


Citește și: 

Editorial de Claudiu Săftoiu. Lecția usturătoare de strategie pentru Orientul Mijlociu, marca Donald Trump


 
 
Close
Închide
  Close