Directorul FBI confirmă că o anchetă privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale este în derulare

20 martie 2017 17:25

Directorul FBI a confirmat pentru prima oară că biroul pe care îl conduce anchetează presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. James Comey a făcut declarații pe această temă în timpul unei audieri în Congres, relatează BBC News.

„Am fost autorizat de Departamentul de Justiţie să confirm că FBI, în cadrul misiunii noastre de contrainformaţii, anchetează eforturile Guvernului rus de a interfera cu alegerile din 2016”, a declarat directorul FBI, în fața Congresului.

El a subliniat că această anchetă presupune și anchetarea oricăror legături între persoanele implicate în campania electorală a lui Donald Trump și Guvernul rus. Comey a descris ancheta drept „deschisă, în curs”.

Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor organizează luni o audiere publică în cursul căreia şeful FBI, James Comey, şi omologul său din agenţia de supraveghere a comunicaţiilor, NSA, Mike Rogers, sunt audiaţi în legătură cu relaţiile dintre Rusia şi tabăra Trump.

Preşedintele acestei comisii, republicanul Devin Nunes, a apreciat deja că nu există nicio dovadă că echipa lui Trump a fost implicată într-o campanie de destabilizare.Totodată, acesta a reiterat că în Trump Tower nu au fost amplasate dispozitive de ascultare, referitor la acuzațiile aduse de liderul de la Casa Albă la adresa predecesorului său.

„Ca să fie clar, știm că nu au existat dispozitive de ascultare la Trump Tower. Există însă posibilitatea ca alte metode să fi fost folosite pentru monitorizarea președintelui Trump și a asociaților lui”, a spus Devin Nunes.

Aceeași afirmație a făcut-o și directorul FBI.

 

Donald Trump, mesaj cu câteva ore înainte de începerea audierii

Cu doar câteva ore înainte ca această audiere publică să înceapă, Donald Trump a denunțat drept „informaţii false” acuzaţiile că ar fi colaborat cu Rusia.  Fostul director al comunităţii de informaţii „James Clapper şi alţii au considerat că nu există nicio dovadă de colaborare între preşedintele Statelor Unite şi Rusia. Această istorie reprezintă informaţii false şi toată lumea ştie acest lucru”, a scris liderul de la Casa Albă pe reţeaua de socializare.

De asemenea, preşedintele a îndemnat Congresul şi FBI, care au lansat anchete independente în acest dosar, să caute „subiectul adevărat”, adică „scurgerea de informaţii clasificate”.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro