Mergi direct la conținut »
Doi tineri din Vaslui, arestați la Londra în cazul uciderii lui Florin Pitic. Mesajul sfâșietor al românului care a asistat la oroare: „Nu am putut să te salvez, prieten drag”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi tineri din Vaslui, arestați la Londra în cazul uciderii lui Florin Pitic. Mesajul sfâșietor al românului care a asistat la oroare: „Nu am putut să te salvez, prieten drag”

Doi tineri din Vaslui, arestați la Londra în cazul uciderii lui Florin Pitic. Mesajul sfâșietor al românului care a asistat la oroare: „Nu am putut să te salvez, prieten drag”

Ciprian Victor Mandachi și Alin Ramon Mihai, ambii de 23 de ani, originari din comuna vasluiană Zorleni, au fost arestați de polițiștii din Londra în legătură cu moartea violentă a lui Florin Pitic. Tânărul de 20 de ani, originar din județul Suceava, a fost omorât în bătaie într-o stație de metrou din capitala Marii Britanii.

De Răzvan Mihalașcu,

Sâmbătă noaptea, Florin Pitic (foto) se întorcea împreună cu Costică Chifan, unul dintre prietenii săi, dintr-un club românesc din Londra. În apropierea stației de metrou Queensbury, s-au întâlnit cu doi tineri români din județul Vaslui, în stare de ebrietate. Ciprian Victor Mandachi și Alin Ramon Mihai îl așteptau pe un alt tânăr din localitatea Vicovu de Sus cu care avuseseră un conflict într-o discotecă.

Florin Pitic (20 de ani) a fost omorât în bătaie | sursă foto: Facebook

După ce au intrat în vorbă, au aflat că Florin Pitic și Costică Chifan sunt din aceeași comună din Suceava cu persoana pe care voiau să se răzbune. Atunci, cei doi tineri vasluieni au început să îl lovească pe Florin Pitic, scrie vremeanoua.

În urma unei lovituri primite în figură, tânărul sucevean a căzut și s-a lovit grav în zona capului. Florin Pitic a murit, medicii chemați de urgență fiind nevoiți să constate decesul.

Costică Chifan a povestit despre momentul înfiorător în care și-a pierdut prietenul pe care l-a însoțit în seara fatidică.

„E greu de descris în cuvinte ce s-a întâmplat prietenul nostru drag, parcă nu era seara noastră, era ploaie, era frig, parcă era altă lume, s-a întâmplat să fim noi cei care să ne ivim în locul nepotrivit, cu oameni nepotriviţi și în probleme care nu erau ale noastre.

Regret cu inima îngheţată ce s-a întâmplat, regret că am fost împreună și nu ai avut și tu norocul meu și că nu am putut să te salvez, prieten drag, ne vom revedea într-o zi cu zâmbetul pe buze, cu care ne-am despărţit… Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet blând!”, a scris Costică Chifan pe Facebook.

Imaginea publicată de Costică Chifan după moartea lui Florin Pitic (stânga)

Ciprian Victor Mandachi și Alin Ramon Mihai au fugit de la fața loculi, după ce au văzut că Florin a căzut la pământ și a rămas nemișcat. Cei doi tineri din Vaslui s-au predat poliției luni, la două zile de la moartea tânărului sucevean. Românii au fost arestați, fiind acuzați de omor.

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

Localnicilor din Zorleni nu le vine să creadă că Alin Ramon Mihai și Ciprian Victor Mandachi au fost în stare să comită o crimă.

„Nu-i știam agresivi, sunt tineri normali, care au urmat liceul aici la Zorleni, au plecat de vreo doi ani în Anglia unde muncesc și nu au făcut niciodată probleme. Provin din familii bune, nu sunt dintre cei cu probleme sociale. Nu pot să cred că au fost în stare de așa ceva”, a precizat primarul comunei Zorleni, Paula Hultoană, conform sursei citate.

Florin Pitic era cunoscut ca un băiat liniștit, care nu avea conflicte sau dușmani. Provine dintr-o familie numeroasă din Vicovu de Sus. În total au fost 13 fraţi, din care acum mai sunt în viaţă opt. Doi dintre fraţii lui Florin Pitic au murit în Germania, unul a murit înecat, iar altul într-un accident de mașină.

sursă foto: vremeanoua


Citește și:

OPINIE/ Mirela Neag, despre cât de voluntari sunt medicii voluntari din spitalele publice din România și cui fac ei bine

Incredibil: Ilona Georgiana Ghioroaie ocupă locul 2 în clasamentul ITF. Schimbările controversate din tenisul mondial au propulsat o româncă necunoscută

Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați


 

Close
Închide
  Close