MENIU CAUTĂ

Theresa May, primul lider străin primit la Casa Albă. „Donald Trump a confirmat că susține 100% NATO”

Distribuie

Donald Trump și Theresa May s-au întâlnit vineri la Washington, premierul britanic fiind primul lider care a fost primit de președintele american la Casa Albă. În cadrul întrevederii, președintele american a confirmat că susține 100% NATO, susține premierul britanic. 

Theresa May și Donald Trump au discutat, în cadrul întrevederii de la Casa Albă, despre apărare și securitate în cadrul întrevederii lor de la Casa Albă și au fost „uniți în recunoașterea NATO ca bastion” al apărării europene. Potrivit premierului britanic, Donald Trump a confirmat că susține 100% NATO.

În urmă cu două săptămâni, președintele american susținea, într-un interviu pentru presa europeană, că NATO este un proiect învechit, deoarece nu oferă protecție în fața atacurilor teroriste. Cu toate acestea, Trump a afirmat că Alianța Nord-Atlantică este foarte importantă, relatează Reuters, care citează publicația The Times.

Președintele american a spus, după întâlnirea cu Theresa May, că ieșirea britanicilor din Uniunii Europeană este un lucru „extraordinar”.

În cadrul întâlnirii de vineri, cei doi lideri și-au exprimat intenția unui acord comercial între SUA și Marea Britanie. „Relaţia dintre Marea Britanie şi Statele Unite a fost una dintre cele mai mari forţe ale istoriei. Pentru ţările şi popoarele noastre urmează zile măreţe”, a precizat Donald Trump. La rândul său, Theresa May a exprimat „convingerea că un acord comercial între SUA şi Marea Britanie este în interesul naţional al ambelor ţări”.

FOTO: EPA

Citește mai multe despre Donald Trump, Theresa May și nato pe Libertatea.

Comentarii