De Iulian Budușan,

„Vom prelungi recomandările noastre până pe 30 aprilie pentru a încetini răspândirea. Nimic nu ar fi mai rău decât să declarăm victorie înainte ca victoria să fie câştigată”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Recomandările reînnoite vizează ca populaţia să nu se adune în grupuri mai mari de 10 persoane şi să rămână acasă cât mai mult. Iniţial, acestea au fost anunţate pentru o perioadă de 15 zile ca o măsură menită „să încetinească răspândirea” pandemiei COVID-19. Preşedintele Trump declarase la începutul săptămânii trecute că dorinţa sa era ca ţara să fie redeschisă şi economia ţării repornită, în cea mai mare parte, până pe 12 aprilie.

În declaraţiile de presă de duminică, preşedintele SUA a estimat că vârful ratei mortalităţii provocate de epidemia noului coronavirus va fi atins în două săptămâni.

„Proiecţiile arată că vârful ratei mortalităţii ar urma probabil să aibă loc în două săptămâni”, a declarat Donald Trump, potrivit AFP şi a adăugat: ”vom fi pe calea recuperării până pe 1 iunie”.

Preşedintele SUA a mai estimat că limitarea numărului de decese la 100.000 ar constitui o „treabă bună” şi că administraţia sa a redus numărul potenţial de decese din estimările anterioare, care era de peste 2 milioane. „Dacă am putea-o menţine aşa cum spuneam, la 100.000, este o cifră oribilă, poate chiar mai puţin …deci să avem între 100.000 şi 200.000, vom fi făcut toţi o treabă foarte bună”, a spus Trump, conform dpa.

Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
Recomandări
Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
 

Preşedintele american a mai anunţat că un „pod aerian” va aduce echipamente medicale în SUA, fără a preciza clar care vor capetele acestuia. El a lăsat, de asemenea, să se înţeleagă că anumite materiale precum măştile de protecţie, de o importanţă crucială pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, dispar în mod suspect din spitalele americane.

Totodată, Donald Trump a cerut duminică Congresului să restabilească deducerea fiscală completă a impozitelor pentru mese şi divertisment ca răspuns la pandemia COVID-19. Ca parte a unei ample măsuri de reformă fiscală din 2017, Congresul a redus scăderea impozitului pe profit pentru cheltuielile din domeniul divertismentului, însă contribuabililor li s-a permis în continuare deducerea a 50% din costul meselor de afaceri ale clienţilor. Trump a spus că vrea restabilirea acestei deduceri fiscale „astfel încât companiile să poată trimite oameni la restaurante”.

Conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins, în SUA s-au înregistrat peste 139.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, un număr record la nivel global. Numărul total al deceselor se ridica duminică seara la 2.436. 

Citeşte şi:

Pe cine salvăm întâi: tinerii sau bătrânii? Ce spun experţii despre dilemele etice ale medicilor

Doctorul care a ajutat la învingerea variolei ne dă motive de speranță. Cei trei pași pentru a ieși din cea mai periculoasă pandemie din timpul vieții noastre

Ajută să purtăm măști chirurgicale pentru a opri răspândirea coronavirusului? Cum se folosește masca pentru a nu-ți face mai mult rău

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare