MENIU CAUTĂ
15 Dec. 2017 08:24

Donald Trump și Vladimir Putin, discuție telefonică despre dosarul nord-coreean

Distribuie

Donald Trump și Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de aproximativ zece minute, discutând despre cum pot "lucra împreună pentru a rezolva situația foarte periculoasă din Coreea de Nord", a anunțat Casa Albă, potrivit Politico.com.

În timpul discuției, liderul american i-a mulțumit omologului rus pentru „recunoaşterea performanţei economice puternice a Americii, în conferinţa sa de presă anuală”. Cei doi au discutat aproximativ zece minute despre relațiile bilateale și despre dosarul nord-coreean.

Discuția dintre cei doi are loc în contextul în care în Statele Unite este în desfășurare o anchetă privind ingerința rusă în scrutinul prezidențial. Donald Trump vede însă în Vladimir Putin un potențial aliat în ceea ce privește problema nord-coreeană.

Anterior, în cadrul conferinței de presă anuală, liderul de la Kremlin a afirmat că subiectul privint implicarea Rusiei în alegerile din SUA „a fost inventat de oameni aflați în opoziție față de Trump pentru a-i pune la îndoială legimitatea”.

Potrivit lui Putin, contactele dintre oficiali ruşi şi membri ai echipei lui Trump au fost o rutină în timpul campaniei electorale din 2016, dar au fost „distorsionate” de oponenţii lui Trump.

În aceeași conferință, președintele rus a avertizat că un atac al SUA asupra Coreei de Nord ar avea consecinţe catastrofale, notează Reuters. El şi-a exprimat speranţa că va putea coopera în cele din urmă cu Washingtonul pentru a soluţiona criza din peninsula coreeană.


Citește și:

Citește mai multe despre Donald Trump, Vladimir Putin și Coreea de Nord pe Libertatea.

Comentarii