Mergi direct la conținut »
Dosarul privind amenințarea cu moartea primită de Emilia Șercan, trimis la DNA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dosarul privind amenințarea cu moartea primită de Emilia Șercan, trimis la DNA

Dosarul privind amenințarea cu moartea primită de Emilia Șercan, trimis la DNA

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sector 4, Floriana Miroiu, a declarat pentru Libertatea că dosarul privind amenințarea primită de Emilia Șercan a fost declinat de la această unitate la DNA.

În urma verificărilor din dosar, procurorii de caz au constatat că faptele nu sunt de competența acestui Parchet și au trimis dosarul procurorilor anticorupție.

„La data de 24.04.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a dispus declinarea cauzei nr. 2650/P/2019 către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, întrucât, în cursul cercetărilor, au fost relevate împrejurări din care a rezultat faptul că această din urmă unitate de parchet este competentă să efectueze urmărirea penală”, a răspuns purtătorul de cuvânt Floriana Miroiu, la solicitarea transmisă de ziarul Libertatea.

Floriana Miroiu a precizat că alte informații despre această cauză pot fi date doar de Direcția Națională Anticorupție, în măsura în care acestea nu influențează ancheta penală.

Autoritățile l-au identificat miercuri pe cel care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan. Acesta este Bărbulescu George Adrian, angajat la Academia de Poliție în anul 2018, imediat după absolvire.

Pe site-ul Academiei de Poliție, Gheorghe-Adrian Bărbulescu apare pe lista celor admiși în 2018 la programul de studii universitare de masterat „Comunicare socială proactivă a Poliției”.


Citește și:

Reacția lui Carmen Dan în cazul ofițerului de la Academia de Poliție care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

EXCLUSIV/ Prima reacție a Academiei de Poliție în cazul ofițerului care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea de un angajat al Academiei de Poliție! Percheziții la locuința ofițerului

Close
Închide
  Close