Mergi direct la conținut »
Reacția lui Carmen Dan în cazul ofițerului de la Academia de Poliție care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reacția lui Carmen Dan în cazul ofițerului de la Academia de Poliție care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

Reacția lui Carmen Dan în cazul ofițerului de la Academia de Poliție care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, cere Academiei de Poliție să facă publice argumentele pe baza cărora Comisia de Etică a stabilit că șeful DGA Cătălin Ioniță nu a plagiat teza de doctorat. În același mesaj publicat pe Facebook, Dan a făcut referire și la cazul jurnalistei de investigații Emilia Șercan, care a primit amenințări cu moartea de la un ofițer al Academiei de Poliție.

De Ioana Tomescu,

„Vreți să scoateți adevărul la lumină sau să lăsați impresia că aplicați principiul “o mână spală pe alta și ambele pătează imaginea unor instituții care ar trebui să fie repere de integritate și moralitate”?

Având în vedere că internetul este plin de postări ale unor jurnaliști care arată similitudini serioase între pasaje întregi din diferite teze de doctorat aflate în evaluarea Comisiei de etică, apreciez că Academia de Poliție trebuie să facă publice argumentele deciziilor acestei Comisii”, a scris Carmen Dan, pe Facebook. 

Ministrul de Interne precizează că știe că funcționarea Comisiei de Etică „se află sub umbrela autonomiei universitare”, însă cere și transparență.

Carmen Dan anunță că este dispusă să sesizeze autoritățile în acest caz. „Nu voi gira ascunderea sub preș a gunoiului”, spune ministrul.

În același mesaj, ministrul de Interne vorbește și despre ofițerul Academiei de Poliție acuzat că i-a trimis o amenințare cu moartea jurnalistei de investigații Emilia Șercan, cea care a scris despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție.

„Nu pot să nu vorbesc despre dezgustul și dezamăgirea pe care le trăiesc de când am aflat că un ofițer al Academiei de Poliție este cel suspectat că a trimis mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan.

Hotel Concordia, clădirea Unirii și a dezbinării noastre. A scăpat de două incendii, e distrusă de ignoranță, iar primarul Negoiță refuză să spună cui aparține
Recomandări

Hotel Concordia, clădirea Unirii și a dezbinării noastre. A scăpat de două incendii, e distrusă de ignoranță, iar primarul Negoiță refuză să spună cui aparține

De asemenea, nu pot interfera în nici un mod cu ancheta penală și nu doresc să credeți că stabilesc vinovății în locul anchetatorilor, dar cred că cei din conducerea acestei instituții au multe explicații de dat. Nu doar legate de acest caz pomenit anterior, ci de mediul pe care îl întrețin în principala instituție de învățământ care formează ofițeri de poliție.

Probabil că este nevoie de mult mai mult timp pentru a învinge rezistența celor care se complac într-un sistem croit de ei pentru ei. Eu am timp, însă nu știu dacă cei onești din sistem mai au răbdare”, a scris Carmen Dan.

Autoritățile l-au identificat miercuri pe cel care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan. Acesta este Bărbulescu George Adrian, angajat la Academia de Poliție în anul 2018, imediat după absolvire.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Pe site-ul Academiei de Poliție, Gheorghe-Adrian Bărbulescu apare pe lista celor admiși în 2018 la programul de studii universitare de masterat „Comunicare socială proactivă a Poliției”.

Foto: Hepta


Citește și:

AZI, ORA 11.00 | Emilia Șercan, jurnalista amenințată cu moartea de un ofițer al Academiei de Poliție, vine la Interviurile Libertatea, invitata Adrianei Nedelea

EXCLUSIV/ Prima reacție a Academiei de Poliție în cazul ofițerului care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea de un angajat al Academiei de Poliție! Percheziții la locuința ofițerului

Ofițerul care a amenințat-o pe Emilia Șercan este angajat de un an la Academia de Poliție

Close
Închide
  Close