Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Prima reacție a Academiei de Poliție în cazul ofițerului care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV/ Prima reacție a Academiei de Poliție în cazul ofițerului care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

EXCLUSIV/ Prima reacție a Academiei de Poliție în cazul ofițerului care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

Mihail Marcoci, prorector al Academiei de Poliție, a declarat, pentru Libertatea, că instituția nu a fost înștiințată oficial nici de Poliție și nici de Parchet că un angajat al academiei este vizat în ancheta privind amenințarea primită de jurnalista Emilia Șercan și că instituția a aflat din ce scrie în presă despre acest caz.

De Ioana Tomescu,

Acesta a precizat că la Academia de Poliție nu au fost făcute percheziții, nici astăzi, nici în zilele anterioare.

Mihail Marcoci a confirmat că George Adrian Bărbulescu, numele prezentat de presă ca fiind principalul suspect în acest caz, este angajatul Academiei de Poliție, la Serviciul Asigurarea Calității în Învățământ și Metodologii.

Prorectorul Academiei a precizat că George Adrian Bărbulescu era în aceste zile în concediu, el fiind de origine din județul Olt.

Pe site-ul Academiei de Poliție, Gheorghe-Adrian Bărbulescu apare pe lista celor admiși în 2018 la programul de studii universitare de masterat „Comunicare socială proactivă a Poliției”.

Dosarul privind mesajul de amenințare primit de jurnalista Emilia Șercan este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sector 4, Florina Miroiu, a declarat, pentru Libertatea, că la acest moment poate doar confirma că ancheta în acest caz este instrumentată de un procuror de la această unitate de parchet, dar mai multe date nu poate oferi la acest moment, pentru a nu influența cercetarea.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

În urmă cu o săptămână, jurnalista Emilia Șercan a primit un mesaj în care era amenințată să „oprească toate activitățile pe care le are în desfășurare” căci în caz contrar „va urma calvarul”.

Emilia Șercan a publicat numeroase anchete despre tezele de doctorat plagiate, în ultimul timp în cazul unor chestori și generali ai Academiei de Poliție.

Fotografie principală: EVZ


Citește și:

Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea de un angajat al Academiei de Poliție! Percheziții la locuința ofițerului

Ofițerul care a amenințat-o pe Emilia Șercan este angajat de un an la Academia de Poliție

Emilia Șercan, după ce s-a aflat că un ofițer de poliție este cel care a amenințat-o cu moartea: „Este inimaginabil așa ceva!”

Close
Închide
  Close