Mergi direct la conținut »
Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea de un angajat al Academiei de Poliție! Percheziții la locuința ofițerului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea de un angajat al Academiei de Poliție! Percheziții la locuința ofițerului

Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea de un angajat al Academiei de Poliție! Percheziții la locuința ofițerului

Locuința unui ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție A.I. Cuza, a fost percheziționată în această dimineață, după ce acesta a fost identificat drept suspectul principal în cazul amenințării trimise jurnalistei Emilia Șercan, relatează Digi24. Jurnalista a publicat recent mai multe anchete despre tezele de doctorat plagiate și a dezvăluit și rețeaua de plagiate de la Academia de Poliție.

De Elena Petre,

UPDATE ora 10:35: Dosarul privind mesajul de amenințare primit de jurnalista Emilia Șercan este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sector 4, Floriana Miroiu, a declarat, pentru Libertatea, că la acest moment poate doar confirma că ancheta în acest caz este instrumentată de un procuror de la această unitate de parchet, dar mai multe date nu poate oferi la acest moment, pentru a nu influența cercetarea.

UPDATE ora 10:00: Principalul suspect este Bărbulescu George Adrian, ofițer de politie, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, potrivit G4media.ro.

El lucra la biroul de cooperare inter-universitară al Academiei de Poliție, unde fusese angajat imediat după absolvire, în 2018, potrivit surselor citate.


Ofițerul este din Slatina și urmează să fie adus la București, potrivit sursei citate. Într-o intervenție la postul de televiziune, jurnalista a declarat că este consternată că „o persoană care ar trebui să respecte legea a amenințat un jurnalist”.

„Nu îmi vine să cred că este vorba de un ofițer de poliție. Sper foarte mult, având în vedere gravitatea acestei fapte, că la Academia de Poliție să se desfășoare un control. Este absolut incalificabil că un ziarist să fie amenințat cu moartea de un ofițer de poliție”, a declarat Emilia Șercan.

În urmă cu o săptămână, jurnalista a primit un mesaj în care era amenințată să „oprească toate activitățile pe care le are în desfășurare” căci în caz contrar „va urma calvarul”.

„Aștept cu interes să aflu cine este această persoană, care sunt legăturile cu Academia de Poliție și dacă făcea parte dintr-o grupare care voia să mă facă să tac. Eu am scris și public faptul că alte anchete ale mele vizau persoane cu funcție de conducere în Academie, persoane care și-au obținut doctoratul acolo după anul 2000. Evident că am oprit o parte din verificări după amenințările primite. Evident că acolo vorbim despre o rețea de putere, de influență”, a mai declarat jurnalista, la același post de televiziune.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Emilia Șercan a publicat numeroase anchete despre tezele de doctorat plagiate, în ultimul timp în cazul unor chestori și generali ai Academiei de Poliție.

Mesajul primit de jurnalista Emilia Șercan

Într-o intervenție în emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”, jurnalista afirma că leagă amenințarea de dezvăluirile legate de Academia de Poliție.

„Ultima mea investigație majoră s-a concentrat pe plagiatele de la Academia de Poliție, acolo am arătat că mulți dintre profesorii care sunt, în momentul de față titulari, au tezele de doctorat cu suspiciune de plagiat, ceea ce pentru ei ar însemna încheierea carierei academice, pentru că un profesor nu poate fi titular fără doctorat, evident o acuzație destul de gravă pentru ei”.


Citește și:

Emilia Șercan, după ce s-a aflat că un ofițer de poliție este cel care a amenințat-o cu moartea: „Este inimaginabil așa ceva!”

Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch, scrisoare către Carmen Dan și șeful Poliției Române în legătură cu amenințarea jurnalistei Emilia Șercan

Close
Închide
  Close