Mergi direct la conținut »
Profesor universitar la ASE: "La noi, un inginer instalator operează ROBOR-ul"
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Profesor universitar la ASE: "La noi, un inginer instalator operează ROBOR-ul"

Profesor universitar la ASE: „La noi, un inginer instalator operează ROBOR-ul”

În România, un "inginer instalator operează ROBOR-ul" și vrea să îl "anestezieze de tot", scrie pe Facebook Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din București, cu referire la cazul falsului doctor italian care a făcut operații în România, subiect relatat pe larg de Libertatea.

De Daniel Ionașcu,

Economistul vorbește despre Daniel Zamfir, parlamentar ALDE, președintele Comisiei Economice din Senat, care a acuzat recent băncile că au „trucat” indicele ROBOR sub oblăduirea Băncii Naționale a României (BNR).

Indicele ROBOR este media cu care băncile se împrumută între ele, în funcție de care se stabilesc dobânzile la creditele în lei, iar BNR a respins acuzațiile aduse.

„La noi un inginer instalator operează ROBOR-ul. Conduce Comisia Economică a celei mai importante instituții din România. Vrea să anestezieze de tot ROBOR-ul. Habar nu are cum se va mai calcula dobânda variabilă la credite. Nu interesează haosul pe care îl face. Doar e plătit de o grupare înglodată în datorii. E independent și vrea «binele» României. Vrea dreptate până la capăt pentru amicii lui. Cu orice preț.

În același timp, o candidată la Miss Univers face prognoze și va administra Fondul Suveran al României.

Altă domnișoară e la ANAF.

Un tractorist e ministru și ne dezvoltă.

Prim-ministrul încă mai caută în zare diateza pasivă.

De ce un muncitor necalificat nu ar putea fi chirurg pe aici?

Cine i-a dat voie să opereze? Statul, prin Direcția de Sănătate Publică. Sigur, din știre se reține doar că a operat în spitalele private din România. Nu statul a descoperit escrocheria. El era bine mersi. Cei din privat au descoperit-o.

În România, cu cât știi mai puține lucruri, cu atât ajungi mai sus. Cu cât ești mai impostor și mai tare în clanță.

Corupția ucide! La noi mai mult ca la alții”, este mesajul acestuia de pe Facebook.

Cine sunt personajele

Noua șefă a Fiscului este Mihaela Triculescu, care l-a înlocuit recent pe Ioan Mișa.

„Tractoristul” despre care vorbește Cristian Păun este Paul Stănescu, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării. Acesta a lucrat la IAS Studina între 1988 și 1991, iar între 1992 și 1998 a lucrat la Agromec Vișina, ambele fiind în județul Olt.

În privința referirilor la Miss Univers, Larisa Popa – cunoscută publicului pentru rolul de martor în dosarul cu tabouri al lui Darius Vâlcov – a fost angajată la începutul lunii ianuarie drept consilier personal în cadrul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Aceasta a câștigat Miss Univers România în anul 2011.

 
 
Close
Închide
  Close