Mergi direct la conținut »
Cazul lui Matteo Politi, dat în vileag de Libertatea, prezentat în tabloidul "The Sun". Ce spun englezii despre falsul chirurg
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cazul lui Matteo Politi, dat în vileag de Libertatea, prezentat în tabloidul "The Sun". Ce spun englezii despre falsul chirurg

Cazul lui Matteo Politi, dat în vileag de Libertatea, prezentat în tabloidul „The Sun”. Ce spun englezii despre falsul chirurg

Cazul revoltător al falsului medic estetician Matteo Politi este prezentat pe larg și de prestigiosul cotidian britanic "The Sun", care citează investigațiile Libertatea pe această temă. Italianul, care este prezentat drept un medic britanic, pornind de la unul din falsele nume sub care obișnuia să se prezinte - Matthew Mode- este văzut de britanici ca un adevărat maestru al înșelătoriilor, și asemuit personajului principal din filmul "Catch Me If You Can" (tr. "Prinde-mă dacă poți"), interpretat de Leonardo DiCaprio.

De Mihai Niculescu,

„The Sun” prezintă înșelătoria lui „Matty Mode” așa zisul chirurg care, fără nici un fel de pregătire medicală, a reușit să păcălească autoritățile de la Bucureșt, dar și pe reprezentanții mai multor clinici unde efectua operațiile estetice, fără ca în realitate să fi absolvit mai mult de opt clase.

Italianul a fost condamnat pentru furt de identitate în țara natală, înainte de a se stabili în România unde se prezenta ca un chirurg britanic, notează tabloidul.

„The Sun” citează Libertatea, prezentând cele 10 operații pe care le-a efectuat în mai multe spitale private din România, Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza, înainte de a fi descoperit. Prima operație a fost efectuată în martie 2018.

Italianul a reușit să obțină avizul Direcției de Sănătate Publică în București folosindu-se de o diplomă falsă de la Universitatea de Medicină din Pristina, capitala provinciei Kosovo. El a convins autoritățile să-i permită să efectueze operații deși avea nevoie de avizul Colegiului Medicilor, pe care a spus că îl va obține, a mai notat „The Sun”

Mai mult, Matteo Politi ar fi păcălit și două persoane, spunându-le că deține o clinică de chirurgie plastică unde voia să le închirieze un cabinet.


Citește și:

FOTO | Cum arată sânii unei paciente care spune că a fost operată de falsul medic italian Matteo Politi. Doctorul Radu Ionescu: „Situația acestui impostor este mult mai gravă. Mă refer la mutilările pe care le-a efectuat”


 

Close
Închide
  Close