Mergi direct la conținut »
Afaceristul Elan Schwartzenberg nu scapă de mandatul de arestare european. Decizia este definitivă
Ştiri Libertatea > Ştiri

Afaceristul Elan Schwartzenberg nu scapă de mandatul de arestare european. Decizia este definitivă

Elan Schwartzenberg nu scapă de mandatul de arestare european, după ce Curtea de Apel București a admis joi, 2 august, contestația procurorilor DNA în cazul revocării mandatului de arestare emis în lipsă pe numele omului de afaceri, acuzat de complicitate la dâre de mită. Decizia este definitivă.

Iată ce spunea Elan Schwartzenberg, despre mandatul internațional de arestare: „Dacă mie mi-au trimis un SMS sau mail de citare, îl mănânc”.

Pe numele lui Elan Schwartzenberg rămâne în continuare emis un mandat european de arestare și cererea autorităților din România de dâre în urmărire internațională, informează ziare.com.

Magistrații Tribunalului București hotărâseră, pe 20 iulie 2018, să revoce mandatul de arestare preventivă dispus pe numele lui Schwartzenberg, însă procurorii DNA au contestat decizia.

Ulterior, pe 26 iulie, Tribunalul București a dat, joi, publicității, motivarea deciziei prin care a stabilit revocarea măsurii arestării preventive în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, în legătură cu pretinse fapte de corupție comise în complicitate cu fostul edil al Constanței, Radu Mazăre.

Astfel, instanța subliniază că Radu Mazăre și ceilalți inculpați din dosarul de corupție din care a fost disjunsă cauza lui Schwartzenberg au fost achitați de prima instanță care a analizat cazul.

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”
Recomandări

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”

 

În acest fel, explică magistratul care a judecat cererea de revocare a afaceristului, acesta are un mandat de arestare preventivă emis în lipsă legat de acuzații care nu s-ar fi dovedit.

Afaceristul este dat în urmărire națională, în anul 2016, poza acestuia apărând pe site-ul Poliției la persoane urmărite, iar dosarul său este disjuns din cel al fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.

De altfel, revocarea mandatului lui Elan Schwartzenberg ține de soluționarea dosarului fostului edil. Înaltă Curte a decis, în prima fază a procesului, achitarea lui Radu Mazăre, acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la afaceristul israelian Avraham Morgenstern. DNA a declarat apel în cazul de la Înaltă Curte.

Toți cei trei inculpați din acest dosar sunt fugiți, în acest moment, din țara. Mazăre este în Madagascar, despre a cărui fugă a relatat și Euronews, Schwartzenberg a fost văzut în Israel, iar Morgenstern este arestat în Argentina, după ce a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, iar instanțele din România au emis un mandat internațional de arestare.


Citește și: Sosia Mariei Dragomiroiu! Maria Olteanu are părul la fel de lung și-a început să câștige la fel de bine


 

Close
Închide
  Close