Mergi direct la conținut »
Elan Schwartzenberg: "Avocatul din Israel i-a scris lui Kovesi că vreau să vin în România. A răspuns brutal că-mi refuză audienţa"
Ştiri Libertatea > Ştiri > Elan Schwartzenberg: "Avocatul din Israel i-a scris lui Kovesi că vreau să vin în România. A răspuns brutal că-mi refuză audienţa"

Elan Schwartzenberg: „Avocatul din Israel i-a scris lui Kovesi că vreau să vin în România. A răspuns brutal că-mi refuză audienţa”

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a susţinut, într-un interviu acordat postului de televiziune B1 TV, că avocatul său din Israel i-a scris, în 2013, Laurei Codruţa Kovesi, spunându-i că Elan Schwartzenberg vrea să revină în România. Potrivit omului de afaceri, şefa DNA a refuzat "brutal" audienţa.

”În 2013, un avocat din Israel i-a trimis o scrisoare lui Kovesi, prin care a anunțat-o că vreau să răspund întrebărilor și să opresc această campanie de denigrare. A scris o cerere standard, în care a anunțat că eu vreau să vin la DNA, să mă cheme și eu răspund. Kovesi, în stilul propriu, a răspuns peste o lună, în română, în trei rânduri. A răspuns brutal, fără obiect, că-mi refuză audiența și dacă va fi nevoie ne va comunca prin comisie rogatorie”, a spus Elan Scwartzenber, la B1 TV.

Omul de afaceri a mai susţinut că, după acest schimb de scrisori, procurorii DNA au descins la 20 de adresa unde locuiau apropiaţi ai săi,

„La câteva săptămâni de la scrisoare, cei de la DNA cu mascații au spart ușile a 20 de apartamente din București, unde locuiau apropiați de-ai mei, iubita, fratele, oameni cu copii mici. Acesta este apanajul teroriștilor sau a cartelurilor de droguri. Numai în Columbia și Mexic se mai întâmplă așa ceva”, a declarat Elan Schwartzenberg, pentru B1 TV.

Urmărit internaţional din 2016

Elan Schwartzenberg a părăsit România în vara anului 2012, cu puţin timp înainte să fie chemat la audieri la DNA în dosarul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este învinuit pentru că a protejat o grupare care făcea evaziune fiscală cu produse petroliere.

În acelaşi dosar este cercetat şi Codruţ Marta, dispărut şi el din România, din anul 2012 şi despre care se crede că nu mai este în viaţă. Cu toate acestea, Elan Schwartzenberg spune că, după părerea sa, Codruţ Marta este în viaţă.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru o presupusă fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Realitatea Media.

Procurorii anticorupţie au cerut şi au obţinut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obţinut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internaţional de statul român din iunie 2016.

Citeşte şi:

Close
Închide
  Close