Mergi direct la conținut »
Elan Schwartzenberg susţine că Radu Mazăre stă pe proprietatea sa din Madagascar. "A clacat psihic"
Ştiri Libertatea > Ştiri > Elan Schwartzenberg susţine că Radu Mazăre stă pe proprietatea sa din Madagascar. "A clacat psihic"

Elan Schwartzenberg susţine că Radu Mazăre stă pe proprietatea sa din Madagascar. „A clacat psihic”

Elan Schwartzenberg susţine că Radu Mazăre stă pe proprietatea sa din Madagascar. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune B1 TV, în care a vorbit şi despre afacerile făcute cu fraţii Mazăre.

„Am făcut afaceri cu Radu Mazare de la Revoluţie (…) La un moment dat, fraţii Mazăre au fost în Brazilia, au fost în Madagascar, mi-au făcut propuneri de investiţii. Pe unele nu le-am acceptat, pe două le-am acceptat. Am finanţat 30 de hectare de plajă în Brazilia, proprietatea mea, am acceptat achiziţia şi construcţia respectivului proiect, resortul în Madagascar, în ambele datorită faptului că ei le-au identificat şi se ocupă de managementul proprietăţilor. Au un mic procent, acte notariale făcute acum 7-10 ani-15 ani în afara ţării, pe care nu le falsifică niciodată”, a declarat Elan Schwartzenberg, la B1 TV.

Omul de afaceri a mai susţinut şi că proprietarea din Madagascar unde s-a „refugiat” Radu Mazăre este a sa.

„Eu am trimis în contul fraţilor Mazăre 175.000 de euro în diverse tranşe şi sume, care nu au nicio legătură cu bani primiţi de la Avi Morgenstern. Eu în viaţa mea nu am primit 175.000 euro de la Avi pe care i-am trimis lui Mazăre sau fraţilor lui. Nu, eu în decursul lui 2011, am primit mult mai mulţi bani, am primit poate peste un milion de euro de la Avi pentru diverse servicii, iar fraţilor Mazăre le-am dat bani în cu totul alte condiţii pentru finanţarea resortului din Madagascar. Nu am dat bani niciodată pentru complexul social (…). Sunt proprietarul terenului din Madagascar, da. Radu Mazăre a clacat psihic”, a spus Elan Schwartzenberg.

Radu Mazăre a plecat în decembrie în Madagascar, unde a cerut azil politic. Fostul primar din Constanţa a plecat din ţară în prima zi de Crăciun, la acel moment el fiind sub control judiciar. Într-o scrisoare transmisă prin avocaţii săi, Radu Mazăre şi-a motivat plecarea prin faptul că este o ţintă politică şi nu va beneficia în ţară de o justiţie independentă, motiv pentru care cere azil politic în Madagascar. Mazăre susţine că va reveni doar când va exista o justiţie reală.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în ParlamentElan Schwartzenberg, urmărit internaţional din 2016

Elan Schwartzenberg a părăsit România în vara anului 2012, cu puţin timp înainte să fie chemat la audieri la DNA în dosarul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este învinuit pentru că a protejat o grupare care făcea evaziune fiscală cu produse petroliere.

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică
Recomandări

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică

În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru o presupusă fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Realitatea Media.

Procurorii anticorupţie au cerut şi au obţinut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obţinut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internaţional de statul român din iunie 2016.

Citeşte şi:

Close
Închide
  Close