Mergi direct la conținut »
Elevul bătut de preot la Botoșani a făcut comoție cerebrală. Acuzații grave, lansate de părinții copilului: „L-a izbit cu capul de perete”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Elevul bătut de preot la Botoșani a făcut comoție cerebrală. Acuzații grave, lansate de părinții copilului: „L-a izbit cu capul de perete”

Cazul preotului din Botoșani, acuzat că a bătut cu sălbăticie un elev care ar fi refuzat să se închine la ora de Religie, a devenit subiectul mai multor anchete. Băiatul a fost internat în spital pentru că a suferit o comoție cerebrală. De asemenea, părinții copilului îl acuză pe preot că a fugit din clasă și că nu i-ar fi oferit ajutor fiului lor. Reprezentanții Bisericii dezaprobă faptele preotului și iau în calcul să-i retragă binecuvântarea.

De Răzvan Mihalașcu,

Părinții copilului de 11 ani lansează acuzații grave la adresa preotului care le-ar fi snopit în bătaie fiul.

„Mâna dreaptă era plină de sânge, s-a dus fuga la baie, s-a spălat şi a fugit fără ca să acorde un ajutor copilului. Spunând la copii că dacă nu vă cuminţiţi, păţiţi toţi ca el”, a precizat tatăl copilului, conform observator.tv.

Elevul a încercat să ajungă acasă, însă s-a prăbușit în fața școlii. Medicii spun că băiatul a suferit un traumatism cranian acut şi comoţie cerebrală.

Preotul acuzat de violențe s-ar fi enervat că elevul nu era atent la ora de religie. Copilul este de o altă religie decât cea ortodoxă.

„L-a izbit cu capul de perete. L-a luat de urechi şi l-a ţinut aşa nu ştiu câte minute şi l-a izbit cu capul de perete”, a declarat mama copilului, potrivit sursei citate.

Faptele de care este acuzat preotul sunt analizate acum de școală, Poliție, dar și de Biserică.

„Sancțiunile pot fi de la avertisment, diminuarea salariului pe o perioadă determinată, cu un anumit procent, până la încetarea raporturilor de muncă în cadrul instituţiei”, a explicat Ciprian Manolache, purtător de cuvânt IȘJ Botoşani.

„Copiii au fost anchetaţi, li s-au luat declaraţii în prezenţa părinţilor, şi urmează să se facă o analiză a acestor declaraţii”, a precizat Ramona Căruntu, membru in consiliu de administrație al școlii.

Preotul predă de un an la școală și s-a plâns că a fost provocat de copil.

„Ar fi avut un soi de reacţie de corecţie, dar o să lămurim exact în ce constă această corecţie sau felul în care dânsul a înţeles să reacţioneze la aceste şicane repetate, provocări şi chiar ameninţări, am înţeles, din partea copilului. Tatăl care va veni şi îl va bate”, a menționat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Dacă se va dovedi că preotul a folosit violența, Biserica îi va retrage binecuvântarea primită pentru a preda în școală.

Preotul nu a putut fi contactat pentru explicaţii, notează observator.tv.

sursă foto: Monitorul de Botoșani


Citește și:

Concediată din Direcția Piețe Sector 4 ”pentru că n-am vrut să mă înscriu în PSD”, Elena Lefter a câștigat procesul, dar ”m-au trimis la  Control, unde se face și teren, deși am scleroză multiplă!”

VIDEO/ Scandal pe „taxa specială” de gunoi de la Sectorul 2. Cetățeni la ghișeu: „O bătaie de joc!” / Director din primărie: „Natura umană e rezistentă la schimbare!”

Trei ani de închisoare dacă te adresezi cu „tovarăşe”, 10 ani dacă promovezi doctrina printr-o organizație. USR vrea lege împotriva simbolurilor şi propagandei comuniste


 

Close
Închide
  Close