MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 09:21

Emmanuel Macron, cuvinte de laudă la adresa lui Klaus Iohannis: ”Salut munca președintelui român”

Distribuie

Justiția din România și atacurile politice la adresa acestia au fost subiect de discuție în interviul acordat de președintele Franței, Emmanuel Macron, la împlinirea unui an de mandat. Astfel, șeful statului francez a spus că apreciază munca președintelui Klaus Iohannis, care nu îşi lasă ţara să ajungă în situaţia în care sunt Polonia şi Ungaria.

”În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor”. Polonia, Ungaria, unii în România – şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână… Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa”, a declarat Macron, într-o discuție despre refondarea Europei cu foste țări comuniste, în care înflorește radicalismul, precum se întâmplă în Ungaria, scrie Digi24.ro.

Macron a mai spus că nu împărtășește valorile lui Viktor Orban, premierul Ungariei, cunoscut pentru pozițiile sale anti-migranți.

”Iau Europa aşa cum e. Putem să o plângem. O plâng şi eu, ca şi dumneavoastră. Nu împărtăşesc nimic din valorile lui. Dar este acolo, este ales”, a mai spus președintele Franței.

În cadrul aceluiași interviu, Macron a susținut că l-a convins pe Donald Trump să nu retragă trupele americane din Siria și a catalogat bombardamentele de sâmbătă dimineața drept ”un succes militar”.


#salvatipipera | Asociația ”Metrou Ușor”: Liniile RATB preorășenești până în Voluntari ar degreva stația de metrou Pipera

FOTO: EPA

Citește mai multe despre Franța, justitie, Polonia, Romania și Ungaria pe Libertatea.

Comentarii