Mergi direct la conținut »
Emmanuel Macron promite că va reconstrui Catedrala Notre-Dame
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Emmanuel Macron promite că va reconstrui Catedrala Notre-Dame

Emmanuel Macron promite că va reconstrui Catedrala Notre-Dame

Emmanuel Macron a ajuns, luni noapte, la locul dezastrului. Președintele francez a declarat că "ce era mai rău a fost evitat, structura principală a Catedralei Notre-Dame rămânând intactă în urma incendiului care a mistuit o parte din simbolul Franței. El a promis că va lansa o schemă de strângere de fonduri internațională pentru reconstrucția 

De Andreea Radu,

„Vom reconstrui această catedrală împreună și acest lucru este, fără îndoială, parte a destinului francez și a proiectului pe care îl vom avea în următorii ani”, a spus Emmanuel Macron, adăugând că „asta este ce așteaptă francezii, pentru că este ceea ce istoria noastră merită”, notează BBC.

Luni seară, un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar clădirea a fost parțial distrusă.

În urma evenimentelor, Emmanuel Macron și-a amânat alocuțiunea în care trebuia să vorbească despre măsurile pe care urma să le ia în privința marilor probleme ale Franței.

Până să ajungă la locul tragediei, președintele francez a transmis un mesaj pe Twitter.

„Notre-Dame în flăcări. Emoții în toată țara. Mă gândesc la toți catolicii și la toți francezii. Ca toți compatrioții noștri, sunt trist în seara asta să văd această parte a noastră arzând”, a scris Macron.

Fundația franceză Fondation du Patrimoine lansează un apel internațional pentru strângerea de fonduri în vederea reconstruirii Catedralei Notre-Dame, care face parte din patrimoniul UNESCO din 1991.

Foto: EPA


Reporterul Libertatea, martor la dezastrul de la Catedrala Notre-Dame: „Sunt lângă sute de oameni care privesc neputincioși flăcările”

Momentul în care s-a prăbușit prima turlă a Catedralei Notre-Dame din Paris | VIDEO

VIDEO | Zeci de francezi, în genunchi pentru Catedrala Notre-Dame! Oamenii au interpretat cântece religioase și s-au rugat pentru simbolul Parisului


 

Close
Închide
  Close