Mergi direct la conținut »
Exercițiu de intervenție în cazul unui atac chimic în apropiere de Vama Giurgiu. Trupele speciale au intervenit pentru a dezamorsa bombe de mare putere / VIDEO Galerie foto
17imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Exercițiu de intervenție în cazul unui atac chimic în apropiere de Vama Giurgiu. Trupele speciale au intervenit pentru a dezamorsa bombe de mare putere / VIDEO

Exercițiu de intervenție în cazul unui atac chimic în apropiere de Vama Giurgiu. Trupele speciale au intervenit pentru a dezamorsa bombe de mare putere / VIDEO

Poliţia Română şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au organizat săptămâna aceasta un exerciţiu demonstrativ de intervenţie „EMALERT 19” în judeţul Giurgiu, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei.

Polițiști din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) și specialiști ai IGSU au exersat modul de intervenție în cazul unui incident la care sunt folosite substanțe sau agenți CBRNe (chimice, biologice, radiologice, nucleare sau explozive), se arată într-un comunicat al IGPR.

Intervenţiile au fost realizate cu tehnică achiziţionată în cadrul proiectelor cu finanţare europeană D-EMERSYS şi JEROME.

În cadrul proiectului JEROME, Poliţia Română – prin SIAS a beneficiat de patru autospeciale echipate pentru intervenţia la evenimentele care implică ameninţări chimice, biologice, radiologice, nucleare, explozibil de mare putere, pentru prelevarea de probe şi transportul acestora.

„Aceste echipamente permit unităţilor de intervenţie să colecteze date pentru a caracteriza situaţia în ceea ce priveşte tipul de eveniment, amplitudinea sa şi definirea responsabilităţilor, obţinând în acelaşi timp controlul asupra situaţiei şi asigurarea zonei de intervenţie”, se arată în comunicatul IGPR.

La activităţi au asistat reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ai SUCT Bulgaria – Unitatea specială de combatere a terorismului.

De asemenea, în aprilie a fost desfășurat în București cel mai mare exercițiu medical NATO. Exercițiul Vigorous Warrior 2019 a avut loc pe platforma fostei Fabrici de Bere Rahova și au fost implicate mai multe structuri de intervenție în caz de urgență.


Citește și:

VIDEO/Voturile trec, sărăcia rămâne. Cum se văd alegerile europarlamentare din comuna Pungești, polul protestelor antișist: „Votăm ca să fie. La noi nu se face nimic”


 

Close
Închide
  Close