Un grup de someri din Bangkok a deschis anul trecut o afacere care inregistreaza un succes imens. Angajatii firmei sunt solicitati sa participe la tot felul de actiuni, de la bocitul in cadrul inmormantarilor si pana la oferirea unor alibiuri pentru cei care au nevoie de asa ceva. (Calin Stroila)
„Ideea mi-a venit in vara anului trecut, cand ma aflam cu cativa prieteni in- tr-un restaurant care oferea absolut orice fel de mancare, in functie de dorintele clientilor. M-am gandit ca as putea deschide o firma care sa faca exact acelasi lucru, insa in mai multe domenii. La inceput am fost doar patru oameni, acum avem peste 400 de angajati”, povesteste Viriya Likitvong, fondatoarea firmei „108-1900”, nume la fel de ciudat ca si obiectul de activitate.
La ora actuala angajatii sunt „experti” in bocete, aplauze, proteste, dat palme sau speriat copii. „De exemplu, cineva caruia i-a murit o ruda si se teme ca nu vor participa destule persoane la inmormantare, ne solicita ajutorul. Noi trimitem un anumit numar de oameni, ca si cand ar fi cunostinte ale decedatului, iar acestia bocesc si plang la funeralii de ti se face mila. Sau, pentru ca o noua piesa de teatru sa se bucure de cronici favorabile in presa, trimitem un grup de angajati care aplauda la sfarsitul spectacolului pana ii dor palmele. Alta data, am fost solicitati sa trimitem 200 de oameni la un miting la care erau foarte putini participanti. Angajatii mei au urlat si protestat pana cand autoritatile au primit o delegatie la negocieri. Cea mai ciudata cerere a venit insa din partea unui patron care se relaxa doar atunci cand lua palme. Insa nici unul din angajatii lui nu voia sa-l bata. Am trimis un om care a rezolvat imediat problema. Parintii unui copil de 7 ani ne-au rugat sa facem ceva sa le speriem baiatul, pentru ca acesta era foarte galagios. I-am dat unui angajat un pistol si un ciorap pe cap si l-am trimis sa sperie copilul. La vederea „gangsterului”, pustiul nu a mai scos o vorba”, spune Viriya Likitvong.
In ceea ce priveste preturile, ele sunt destul de accesibile. Astfel, 10 palme „fac” 30 $, 5 minute de aplauze – 14 $, 7 minute de bocete – 20 $, o jumatate de ora de proteste – 20 $ pentru fiecare „manifestant”. La perioade mai mari de timp se acorda reduceri importante.

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine