Mergi direct la conținut »
Dați 10 lei pentru vacanța ei! Fata ministrului Daea le-a cerut colegilor săi câte 10 lei ca să meargă în Vama Veche
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dați 10 lei pentru vacanța ei! Fata ministrului Daea le-a cerut colegilor săi câte 10 lei ca să meargă în Vama Veche

Dați 10 lei pentru vacanța ei! Fata ministrului Daea le-a cerut colegilor săi câte 10 lei ca să meargă în Vama Veche

Fata ministrului Daea le-a cerut bani colegilor ca să meargă în vacanță. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, declara recent că și-a angajat fata la ministerul pe care-l conduce întrucât ea este “un copil” care încearcă să-și facă un rost în viață, iar el, ca tată, “e firesc, e natural” să o ajute.

Dana Florentina Daea a studiat ingineria economică la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București și “English Comparative Literature” la The American University of Paris, iar acum lucrează la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR),

Înainte de a deveni bugetară, “fata lu tata” a fost asistent comercial la Piscicultorul S.A. – Crevedia, din județul Dâmbovița, firmă care a fost condusă, la un moment dat, chiar de soția ministrului, Camelia Luchian.

Ei bine, nici nu a început bine Dănuța lucrul la AFIR… că a și iscat primul scandal din cariera sa.

Mai precis, aceasta le-a cerut colegilor săi să o „sponsorizeze” cu modica sumă de 10 lei, fiecare, ca să tragă ea o fugă până la Vama Veche, evident, fără ei.

„Hey people, sâmbătă plec în Vamă cine vrea să ajute cu 10 lei pentru drum să vină la Biroul de Presă. Relaxarea face munca mai ușoară. Mulțumesc, Dana”, a scris fiica ministrului, într-un mail trimis către mai mulți colegi, la data de 19 iulie.

Gestul ei a fost interpretat de către unii colegi – care au retransmis acest mesaj către “România liberă” – ca o formă de presiune, domnișoara Daea profitând de faptul că tatăl ei conduce Ministerul Agriculturii, iar AFIR este în subordinea acestui minister.

Biroul de presă al AFIR a confirmat că domnișoara Daea a trimis acest mail și a anunțat că a sancționat-o verbal, arătând că nu s-a ajuns în etapa în care banii să fie colectați efectiv.

„Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, în urma verificării aspectelor -semnalate, vă aducem la cunoștință următoarele informații:

Dana Florentina Daea a fost avertizată verbal de către șefii ierarhici privind utilizarea e-mail-ului de serviciu, în conformitate cu prevederile Regulamentului Intern al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. De asemenea, – precizăm că nu a fost colectată nicio sumă de bani în sensul indicat de dumneavoastră”, se arată într-un răspuns al AFIR.

În plus, instituția susține că discuția era „amicală”, deși sursele RL apreciază că ea părea destul de serioasă. Totuși, Dana Daea a revenit în scurt timp și a cerut ca mesajul ei să fie ignorat.

„E-mail-ul la care faceți referire a fost transmis ca răspuns la o corespondență purtată la nivel amical între o parte dintre colegii de birou ai domnișoarei Daea, într-un context informal.

Pentru a evita interpretarea eronată de către alți colegi care fac parte din același grup de mail, la scurt timp a fost transmisă o revenire în care se preciza foarte clar că mail-ul inițial trebuie ignorat.

Subliniem că acest e-mail a avut un caracter personal, nu a făcut obiectul unei comunicări oficiale și nu a afectat în niciun fel activitatea curentă a departamentului sau a instituției”, a precizat Biroul de presă al AFIR, pentru sursa citată.

FOTO: Facebook.com


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/ Cât îl costă pe Alex Velea să devină şi în acte tatăl celor doi copii pe care îi are cu Antonia


 

Close
Închide
  Close