Mergi direct la conținut »
Flashmob la Universitate, pentru a încuraja prezenţa tinerilor la votul pentru europarlamentare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Flashmob la Universitate, pentru a încuraja prezenţa tinerilor la votul pentru europarlamentare

Flashmob la Universitate, pentru a încuraja prezenţa tinerilor la votul pentru europarlamentare

Mai mulţi tineri au participat, vineri 17 mai, la fântâna de la Universitate, la flashmob-ul ''Parlamentul în tenişi'', cu scopul de a încuraja prezenţa tinerilor la votul pentru alegerile europarlamentare. În cadrul flashmob-ului, tineri încălţaţi în tenişi au venit cu mai multe perechi pe care le-au pus în zona fântânii de la Universitate.

„Ne-am adunat la kilometrul zero al democraţiei din Bucureşti. Scopul e încurajarea prezenţei tinerilor la vot la alegerile europarlamentare de pe data de 26 mai, mai ales în contextul în care anul acesta România trimite un număr record de candidaţi tineri la alegerile europarlamentare. Sunt 68, care au o vârstă sub 35 de ani. (…) Noi ne dorim ca aceştia să ne înţeleagă problemele, nevoile, să avem o bună reprezentare în Parlamentul European, să putem purta un dialog cu ei şi să transformăm instituţia într-un legislativ pentru oameni tineri”, a declarat Alexandru Stanciu, unul dintre cei patru studenţi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti care au organizat evenimentul, potrivit Agerpres.

„Tenişii sunt un simbol al oamenilor tineri, iar campania pe care o derulăm este sub sloganul ‘Parlamentul în tenişi’. Ne dorim o bună reprezentativitate în Parlamentul European şi fiecare tânăr care vine şi îşi lasă o pereche de tenişi va primi în schimb nişte şireturi în culoarea UE pentru a-i stimula să meargă la vot, într-un gest simbolic”, a explicat Stanciu, potrivit sursei citate.

Citește și

Reacții la adresa dezvăluirilor Libertatea: o fostă ziaristă acuză Uber și Bolt că își tratează prost șoferii în România

Close
Închide
  Close