O navă a Forțelor Navale Române, la bordul căreia era un echipaj de scafandri special antrenați pentru astfel de misiuni, a reușit să neutralizeze mina după o acțiune care a durat șase ore.

„Nava militară deplasată a ajuns în jurul orei 12.30, scafandrii au executat misiunea conform procedurilor standard, au ales procedura de neutralizare, iar mina a fost distrusă în jurul orei 14.00”, au anunțat autoritățile navale pentru Libertatea.

Imagini de la misiunea acestora au fost publicate în această seară pe pagina de Facebook a Forțelor Navale.

„Eliminarea pericolului care plutea în derivă, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a constat în montarea unei încărcături explozive pe mină de către scafandrii EOD și detonarea de la distanță”, au transmis autoritățile pe Facebook.

„După cercetarea și supravegherea raionului maritim, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat marș spre portul militar Constanța, de unde va fi pregătit să plece în următoarele misiuni încredințate”, au mai transmis autoritățile.

Mina a fost observată de pescadorul românesc „Olimpus 1”, la aproximativ 70 de kilometri de țărm, în largul Mării Negre, „travers de Capu Midia”. Comandantul a informat autoritățile pe canalele oficiale în jurul orei 8.10. După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News