Mergi direct la conținut »
FOTO | Exerciții militare de amploare în Venezuela

Exerciții militare de amploare în Venezuela | Mii de soldați au fost mobilizați de armata venezuelerană, care a efectuat exerciții de apărare la scară națională. De altfel, a fost solicitată și participarea populației. Manevrele au fost organizate ca răspuns la amenințarea din partea Statelor Unite cu o "opțiune militară", relatează Reuters.

Donald Trump a vorbit despre o posibilă intervenție militară în Venezuela, în urma alegerilor controversate din această țară care au dus la consolidarea puterii lui Nicolas Maduro, ci la acuzații privind instaurarea unei dictaturi. Ca răspuns, Caracas a organizat exerciții militare de amploare.

Astfel, televiziunea de stat din Venezuela a difuzat un comunicat prin care anunța că „împotriva amenințărilor belicoase ale Statelor Unite, li se cere tuturor venezuelenilor cu vârsta între 18 și 60 de ani să contribuie la apărarea integrală a națiunii”.

În imagini apăreau cetățeni tineri și bătrâni în centrele de înregistrare a rezerviștilor, poziții camuflate ale unor trăgători de elită și comandanți care țineau discursuri la manifestații „anti-imperialiste”.

Astfel, guvernul venezuelean a afirmat că aproximativ 700.000 de membri ai milițiilor civile și a 200.000 de militari din forțele terestre, navale și aeriene iau parte la aceste exerciții.


Sumar:

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Agenția Reuters notează însă că nu există dovezi că s-ar fi înregistrat ca participanți și alți venezueleni, în afara susținătorilor fervenți ai Partidului Socialist, de guvernământ, al președintelui Maduro.

În iulie, în Venezuela a fost aleasă o adunare constituantă care a luat locul parlamentului dominat de opoziție. Opoziția a boicotat alegerile, iar guvernele unor state din întreaga lume au apreciat că Maduro a organizat o farsă electorală pentru a ajunge să dețină întreaga putere.


Citește și: VIDEO | Casă din Giurgiu, bântuită de fantome! Localnicii spun că un copil are puteri paranormale. “M-am eliberat, dar… nu rămâne aşa”!


Foto: EPA

 

 

Close
Închide
  Close