Mergi direct la conținut »
Fotografie inedită cu Arsenie Boca, din Arhiva CNSAS, cu ochelari de soare și rucsac în spate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fotografie inedită cu Arsenie Boca, din Arhiva CNSAS, cu ochelari de soare și rucsac în spate

Fotografie inedită cu Arsenie Boca, din Arhiva CNSAS, cu ochelari de soare și rucsac în spate

În cartea Tatianei Niculescu, ”Ei mă consideră făcător de minuni. Viață lui Arsenie Boca”, apare o fotografie inedită cu Arsenia Boca, din Arhiva CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității), datată 1962, în care celebrul preot, supranumit și "Sfântul Ardealului" apare cu ochelari de soare și rucsac în spate, alături de o femeie.

Este vorba despre ucenica lui Arsenie Boca, maica Zamfira – pe numele ei Julieta Constantinescu – care îşi are locul de veci la Mănăstirea Prislop, situată în apropierea satului Silvașu de Sus, din județul Hunedoara, alături de mormântul părintelui.

Povestea ei de viaţă este una cutremurătoare. Aceasta i-a fost alături, timp de peste 40 de ani, din primele zile în care a ajuns la mănăstire şi până la moartea duhovnicului.

Potrivit unor mărturii, a fost salvată de la moarte chiar de către părintele Arsenie Boca şi, astfel, a devenit ucenica lui şi “îngerul păzitor” al acestuia.

Revenind la cartea Tatianei Niculescu, scriitoare retrasează firul vieţii omului în jurul căruia s-a format nu adevărat cult. Adevărul.ro prezintă, în avanpremieră, un fragment din volumul scris de Niculescu, apărut la editura Humanitas.

„Arsenie Boca. Cine este acest om care dă sens şi speranţă atâtor vieţi deznădăjduite? Este cultul lui o vastă operaţiune de marketing religios, şi-atât? Are viaţa lui datele recognoscibile ale vieţilor de sfinţi ai creştinătăţii? Cum se face că un om preocupat de profunde căutări intelectuale şi care s-a declarat în repetate rânduri împotriva „minunismului“ a ajuns să fie asociat atât de insistent cu miracolul, cu fantasticul, cu paranormalul?” La astfel de întrebări a încercat să răspundă Tatiana Niculescu, scriindu-i povestea. Aut6oarea consideră că dincolo de procesul de canonizare al lui Arsenie Boca şi de controversele pe care le-a stârnit, dincolo de turismul religios, biografia acestuia este una pasionantă, „ca un pelerinaj la locurile secrete din noi înşine, unde se nasc deopotrivă spaimele şi speranţele”.

Arsenie Boca este printre românii de care suntem mândri, dar – din păcate – în ultima prioadă numele său se află în centul unui mare scandal, mai precis masca „Arsenia Boca”.

Zeci de obiecte religioase cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin din Arad, după ce deținătorul mărcii a sunat la Poliție.

Mai mult, Icoane și obiecte de cult cu imaginea părintelui Arsenie Boca au fost ridicate de poliţişti din zona Mănăstirii Prislop.

Iată care este reacția Episcopiei Devei și a Patriarhiei Românie în scandalul mărcii „Arsenie Boca”.

Arsenie Boca, așa cum îl știu credincioșii

Arsenie Boca, așa cum îl știu credincioșii


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/„Călăul de boschetari” Sergiu Băhăian, părăsit de familie în puşcărie! „Devenim aşa, nişte tablouri uitate prin pod…”


 

Close
Închide
  Close