De Simona David,

„Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului?”, îi întreabă Gabriela Firea pe Facebook, pe cetățenii Bucureștiului, în postarea făcută joi.

Primarul Firea mai scrie că așteaptă răspunsurile cetățenilor pe pagina de Facebook sau pe e-mail, până luni, 24 februarie.

În clipul video postat pe Facebook, Firea consideră că a luat o decizie corectă, dar pentru că este an electoral și pentru că este atacată de adversarii săi politici, s-a gândit să întrebe cetățenii direct pe Facebook.

„Sunteţi de acord cu proiectul Oxigen pentru Bucureşti? Sunteţi de acord să fie interzise în centru maşinile care poluează non-euro, euro 1 şi euro 2, iar euro 3 să plătească vinieta, iar în restul oraşului să plătească vinieta şi cele care poluează foarte intens? Sau nu sunteţi de acord?”, întreabă Gabriela Firea în clipul postat pe pagina de Facebook.

Potrivit proiectului, de la 1 martie, maşinile sub Euro 4 vor plăti taxa Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului. În ceea ce privește autoturismele Euro 4, acestea vor plăti vinieta de la anul.

Dar, așa cum promite în postare, dacă cetățenii nu doresc această taxă, primarul o va scoate. Firea mai spune că, dacă va scoate taxa în cauză, rămâne să lupte cu poluarea după alegeri.

Citeşte şi:

Ministerul de Externe a confirmat moartea unui român în atacul din Germania. Victima este un tânăr de 23 de ani din comuna giurgiuveană Singureni, plecat la muncă

UPDATE | Alertă cu bombă, la Veranda Mall în Capitală. SRI a anunțat că alarma a fost falsă

Educatoarea filmată în timp ce bătea copii în grădiniță și le îndesa jucării pe gât: „Acțiunea mamelor este făcută cu rea credință. Copiii sunt viața mea”

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni