MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 20:35

Google i-a răspuns lui Donald Trump, după ce a acuzat-o că manipulează rezultatele căutărilor despre el

Distribuie

Google i-a răspuns lui Donald Trump, marți, 28 august, după ce a acuzat-o că manipulează rezultatele căutărilor despre el. Astfel, compania a dezminţit, prin intermediul unui comunicat, acuzaţiile de părtinire politică lansate de preşedintele american.

Totodată, a subliniat că motorul său de căutare „nu clasează niciodată rezultatele de căutare pentru a manipula o opinie politică”.

„Căutarea nu este utilizată pentru a apăra un program politic şi noi nu deviem rezultatele noastre spre o anumită ideologie politică. Scopul nostru este de a ne asigura că utilizatorii care tastează o căutare în fereastra Google Web Search primesc rezultatul cel mai pertinent în câteva secunde”, a insistat Google, în comunicat, citat de Agerpres, adăugând că ea aduce în fiecare an sute de ameliorări la algoritmii ce pilotează căutarea, „pentru a asigura că ei (utilizatorii) găsesc conţinut de mare calitate”.

După ce a acuzat reţelele sociale că îngrădesc vocile conservatoare, preşedintele american Donald Trump a lansat marţi dimineaţa critici la adresa Google, afirmând că rezultatele motorului de căutare sunt „trucate”.

Potrivit preşedintelui american, „96% dintre rezultatele pentru ‘Trump News’ vin din mass-media naţionale de stânga”, pe care el le consideră ca fiind „foarte periculoase”.

Miliardarul american a acuzat deja săptămâna trecută „giganţii reţelelor sociale” că reduc la tăcere „milioane de oameni”. „Oamenii au dreptul să decidă asupra a ceea ce este adevărat şi ceea ce este fals, fără cenzură!”, a notat el pe Twitter, din care a făcut mijlocul de comunicare predilect pentru a ocoli mass-media pe care le consideră rău intenţionate la adresa sa.

Congresul, unde partidul preşedintelui Trump deţine majoritatea, i-a convocat deja pe directorii reţelelor sociale pentru a da explicaţii.

În luna iulie, Comisia Europeană a amendat Google cu 4,3 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă în privința Android.

În acest timp, Steven Tyler îl dă pe Donald Trump în judecată pentru că folosește melodiile Aerosmith la evenimentele sale politice.

  • FOTO – EPA

Citește și: FOTO | Imagini din ultima vacanță de vară a lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei nu s-a mai pozat la bustul gol


 

Comentarii