De Daniel Ionașcu,

Compania care va opera serviciu se numește Wing și este divizia de livrare cu drone din cadrul Alphabet, holdingul care deține Google.

Wing a luat naștere după ce a fost separată din X, divizia de cercetări avansate a Alphabet. Acum, societatea este condusă de către James Ryan Burgess.

Wing a anunțat că în ultimele 18 luni a testat livrarea cu ajutorul dronelor în Australia, unde s-a asociat cu mai multe firme locale pentru a transporta mâncare, băuturi, medicamente și produse pentru casă.

Pe urmele Amazon

Prima companie care a prezentat un concept de livrare cu drona este retailerul american Amazon. O altă companie din domeniu, JD.com – al doilea retailer online al Chinei, după Alibaba – dezvoltă drone capabile să transporte o tonă de marfă.

Casa viselor

Alte companii desprinse din X sunt Waymo – divizia de mașini autonome, Chronicle – o firmă de securitate cibernetică, Loon – care intenționează să furnizeze internet cu ajutorul unor baloane lansate în atmosferă și Verily – care face cercetări de biotehnologie.

Waymo tocmai ce a anunțat lansarea primului serviciu de taxiuri fără șofer în orașul american Phoenix, din statul Arizona.

Divizia de roboți a fost vândută

O altă divizie de cercetări avansate se numea Boston Dynamics și dezvolta roboți avansați. Aceasta a fost vândută către concernul japonez de tehnologie SoftBank în 2017.