Mergi direct la conținut »
Google va lansa un serviciu de livrare cu drona în 2019 în Finlanda
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Google va lansa un serviciu de livrare cu drona în 2019 în Finlanda

Google va lansa un serviciu de livrare cu drona în 2019 în Finlanda

Google va lansa un serviciu de livrare cu drona în 2019 în Finlanda, acesta urmând să fie primul serviciu de acest tip din Europa, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Compania care va opera serviciu se numește Wing și este divizia de livrare cu drone din cadrul Alphabet, holdingul care deține Google.

Wing a luat naștere după ce a fost separată din X, divizia de cercetări avansate a Alphabet. Acum, societatea este condusă de către James Ryan Burgess.

Wing a anunțat că în ultimele 18 luni a testat livrarea cu ajutorul dronelor în Australia, unde s-a asociat cu mai multe firme locale pentru a transporta mâncare, băuturi, medicamente și produse pentru casă.

Pe urmele Amazon

Prima companie care a prezentat un concept de livrare cu drona este retailerul american Amazon. O altă companie din domeniu, JD.com – al doilea retailer online al Chinei, după Alibaba – dezvoltă drone capabile să transporte o tonă de marfă.

Casa viselor

Alte companii desprinse din X sunt Waymo – divizia de mașini autonome, Chronicle – o firmă de securitate cibernetică, Loon – care intenționează să furnizeze internet cu ajutorul unor baloane lansate în atmosferă și Verily – care face cercetări de biotehnologie.

Waymo tocmai ce a anunțat lansarea primului serviciu de taxiuri fără șofer în orașul american Phoenix, din statul Arizona.

Divizia de roboți a fost vândută

O altă divizie de cercetări avansate se numea Boston Dynamics și dezvolta roboți avansați. Aceasta a fost vândută către concernul japonez de tehnologie SoftBank în 2017.

Close
Închide
  Close