MENIU CAUTĂ
05 Dec. 2018 17:03

Google a lansat un serviciu de taxi fără șofer, într-un oraș din SUA. Ce trebuie să facă pasagerii

Distribuie

Google a lansat un serviciu de taxi fără șofer, într-un oraș din SUA. Mai exact, o companie a gigantului american, Waymo, a lansat un serviciu comercial de taxi fără şofer. Pentru început, mașinile autonome vor transporta pasageri într-o zonă de aproximativ 160 km în patru suburbii ale oraşului Phoenix - Chandler, Tempe, Mesa şi Gilbert. În acest areal, Google a lansat tehnologia mașinilor fără șofer începând cu anul 2016.

Waymo de la Google a reușit să ia starul în această afacere înaintea rivalilor americani, în special Cruise Automation al General Motors Co şi Uber Technologies, care încă nu şi-au lansat propriile servicii, relatează medifax.ro.

Pentru a utiliza serviciul Waymo One, pasagerii trebuie să descarce o aplicaţie şi să furnizeze un număr de card de credit, similar cu serviciile Uber şi Lyft. Un şofer uman se află la volan, dar numai pentru a interveni în caz de urgenţă.


Citește și: Poveste impresionantă! Simona a primit un rinichi, apoi, un soț. Viața după transplantul renal pentru prima pacientă operată la Iași


 

Comentarii