Mergi direct la conținut »
Guvernul francez a găsit soluția pentru grăbirea reconstrucției Catedralei Notre-Dame. Președintele Macron a promis că în 5 ani e gata
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Guvernul francez a găsit soluția pentru grăbirea reconstrucției Catedralei Notre-Dame. Președintele Macron a promis că în 5 ani e gata

Guvernul francez a găsit soluția pentru grăbirea reconstrucției Catedralei Notre-Dame. Președintele Macron a promis că în 5 ani e gata

Guvernul francez are în vedere o serie de derogări prin ordonanţă pentru a ''facilita realizarea lucrărilor'' necesare restaurării catedralei Notre-Dame din Paris, în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron a promis că lucrările vor fi finalizate în termen de cinci ani.

De Dragoș Tănase,

”Vom reclădi Notre Dame și mai frumoasă”! Donațiile au ajuns la 750 de milioane de euro, a spus președintele, ulterior. Promisiunea lui Macron venea la puțin timp după ce specialiștii în restaurarea clădirilor monument istoric din Franța au transmis că termenul rezonabil pentru această lucrare este de 10-15 ani.

Un proiect de lege prezentat miercuri ar urma să-i permită guvernului, printre altele, să adopte măsuri legate de protejarea patrimoniului.

Intitulat ‘Restaurarea şi conservarea catedralei Notre-Dame din Paris şi instituirea unei subscripţii naţionale’, textul propune punerea în practică a acestei subscripţii, avantaje fiscale pentru donatori, un comitet de control pentru ”buna utilizare a fondurilor” şi crearea unei instituţii publice însărcinate cu conceperea şi realizarea lucrărilor de restaurare.

În partea sa cea mai contestată, proiectul dă posibilitatea guvernului de ”a adopta prin ordonanţă măsurile de amenajare sau de a deroga anumite dispoziţii legislative, care ar fi necesare pentru a finaliza realizarea lucrărilor”.

Fostul ministru al culturii Jack Lang a salutat ”celeritatea” acţiunii guvernului, dar a exprimat ”rezerve” cu privire la derogările privind reglementările pieţei publice, relatează Agerpres.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Un incendiu violent a izbucnit, în seara zilei de 15 aprilie, la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit.

Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat. Compania care renova Catedrala Notre-Dame recunoaște că unii dintre muncitorii săi au fumat pe șantier, deși acest lucru era interzis.

Află cauza incendiului de la Catedrala Notre-Dame din Paris!

FOTO – EPA


Citete și…  Cât donează Disney pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame. În 1996, compania a încasat 300 de milioane de dolari de pe urma „Cocoșatului de la Notre-Dame”


 

Close
Închide
  Close