De Andreea Radu,

„Au existat într-adevăr colegi care, din când în când, au încălcat regulile și regretă acest lucru”, a declarat Marc Eskenazi, purtătorul de cuvânt al companiei Le Bras Freres pentru AFP. „În niciun caz o țigară ar fi putut cauza incendiul de la Notre-Dame”, a mai adăugat acesta.

Marc Eskenazi a mai spus că unii dintre muncitori au admis în fața polițiștilor că au fumat din când în când în timpul lucrului, declarație ce a confirmat raportul prezentat de ziarul Le Canard enchaîné, potrivit căruia anchetatorii au găsit chiștoace la locul incendiului, potrivit Daily Mail.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei care lucra la renovarea catedralei a mai punctat că „oricine care a încercat să aprindă focul acasă, în șemineu, a observat că nu se întâmplă mare lucru dacă pui un chiștoc pe o bucată de stejar”.

Anchetatorii francezi au intervievat deja muncitorii și alți martori și încearcă să stabilească acum cauza incendiului. Au existat speculații în presă că un scurtcircuit la unul dintre ascensoarele temporare care au fost construite în schele ar putea fi responsabil pentru incendiu.

„Motoarele nu au ridicat nicio problemă „, a spus Eskenazi, adăugând: „În orice caz, ele sunt departe de catedrală și sa stabilit că focul a început în interiorul clădirii „.

Motoarele nu au ridicat nici o problemă „, a spus Eskenazi, adăugând:” În orice caz, ele sunt departe de turlă și s-a stabilit că focul a început în interiorul clădirii „.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii a fost distrus.

Mai multe părți ale catedralei Notre-Dame riscă să se prăbuşească, a declarat ministrul francez al Culturii, Franck Riester, care a detaliat câteva „puncte de fragilitate majoră”, printre care naosul transversal al catedralei, pilonul occidental, aflat între cele două turnuri, și îngerul de pe turnul dinspre miazăzi.

Foto: EPA


VIDEO | Momentele dramatice prin care au trecut pompierii în încercarea de a stinge incendiul izbucnit la Catedrala Notre-Dame


GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."