Mergi direct la conținut »
Hipopotamii lui Pablo Escobar au râspândit teroarea în Columbia. S-au înmulțit precum câinii vagabonzi și distrug ecosistemul / VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Hipopotamii lui Pablo Escobar au râspândit teroarea în Columbia. S-au înmulțit precum câinii vagabonzi și distrug ecosistemul / VIDEO

Hipopotamii lui Pablo Escobar au râspândit teroarea în Columbia. S-au înmulțit precum câinii vagabonzi și distrug ecosistemul / VIDEO

Hipopotamii, animalele de trei tone care au fost lăsate moștenire de Pablo Escobar, trăiesc liberi și distrug ecosistemul din apropierea fostului domeniu al celebrului traficant de droguri. Localnicii se plâng că mamiferele uriașe s-au înmulțit precum câinii vagabonzi, iar autoritățile din Columbia susțin că nu știu cum să oprească înmulțirea acestor animale.

De Răzvan Mihalașcu,

Sate pescărești, bărci de mici dimensiuni și copii la joacă, toate fac parte din peisajul idilic care se întinde de-a lungul râului Magdalena din Columbia. O specie invazivă, lăsată moșternire de unul dintre cele mai controversate personaje din istoria țării, amenință ecosistemul și, cel mai probabil, viața localnicilor.

Este vorba despre hipopotami, coloșii întâlniți adesea în habitatul lor natural din Africa. Aceste animale se plimbă libere prin Columbia, relatează CBS News.

Povestea hipopotamilor columbieni începe din Villa Napoles, fostul domeniu al traficantului de droguri Pablo Escobar, care în perioada sa de „glorie”, a reușit să aducă ilegal în Columbia patru hipopotami pentru grădina sa zoologică privată.

Pe moșia lui Escobar erau sute de animale exotice, precum rinoceri, elefanți și girafe. În anii ‘80, columbianul celebru pentru traficul de cocaină a devenit cel mai bogat și temut traficant de droguri din lume. În Columbia, el instaurase teroarea, fiind considerat responsabil de moartea a aproape 7.000 de oameni.

În 1993, Escobar a murit, iar guvernul columbian a relocat cele mai multe dintre animelele din grădina zoologică a traficantului. Hipopotamii au fost lăsați, însă, să trăiască liberi.

„Oamenii au uitat de hipopotami”, a declarat biologul David Echeverri, care lucrează la CORNARE, o agenție de protecție a mediului care monitorizează viața hipopotamilor din această regiune.

Biologul estimează că sunt peste 50 de hipopotami în zona fostului domeniu al lui Escobar.

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei
Recomandări

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei

Zona în care trăiesc acești hipopotami este considerată un paradis pentru animalele care nu au prădători și se bucură de hrană destulă și apă.

Aceste mamifere uriașe au ajuns să se apropie foarte mult de zonele locuite de oameni. Așa se face că localnicii au ajuns să considere hipopotamii ca fiind „animalele de companie” ale satului. Biologii sunt de părere că hipopotamii sunt „periculoși”.

În Africa, hipopotamii omoară mai mulți oameni decât orice alt animal de mari dimeniuni. Până acum, nu s-au înregistrat astfel de atacuri în Columbia.

Odată cu creșterea numărului acestora, va fi doar o chestiune de timp până când oamenii vor fi răniți de hipopotami în Columbia.

Cei mai mulți dintre hipopotami trăiesc pe fostul domeniu al lui Pablo Escobar care a fost transformat într-un parc tematic, în 2007. Aceste mamifere sunt considerate principala atracție.

Columbia este singura țară din America de Sud, unde pot fi văzuți hipopotami liberi, precum în Africa. Deși aceste animale s-au înmulțit în ultimii ani, autoritățile din Columbia consideră că uciderea hipopotamilor este o idee extrem de nepopulară.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

sursă foto: captură video Youtube


Citește și:

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

Recomandările culturale ale săptămânii. Povestirile românești de azi și clipurile de pe YouTube pentru copii

VIDEO/ Viața unui operator la 112: de la fetița de 10 ani care și-a salvat mama, la românii care sună ca să-şi încarce cartelele telefonice

Ioana Filimon de la „Ferma” a refuzat un actor celebru din „Prison Break”! „Nu m-a interesat oferta lui”


 

Close
Închide
  Close