Mergi direct la conținut »
Țara în care homosexualitatea și adulterul vor fi pedepsite prin uciderea cu pietre!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Țara în care homosexualitatea și adulterul vor fi pedepsite prin uciderea cu pietre!

Țara în care homosexualitatea și adulterul vor fi pedepsite prin uciderea cu pietre!

Homosexualitatea și adulterul vor fi pedepsite cu moartea prin lapidare, în Brunei. Legea care stabilește pedeapsa pentru acest fapte considerate infracțiuni va intra în vigoare pe 3 aprilie, iar execuția cu pietre va fi supravegheată de „un grup de musulmani”.

De Mihai Niculescu,

Noua lege din Regatul Brunei a fost anunțată încă din anul 2014, iar intrarea ei în vigoare a fost făcută publică de procurorul general al regatului, în decembrie 2018, anunță CNN. În infracțiunile din Codul Penal sunt trecute homosexualitatea și adulterul.

Lege a atras criticile organizațiilor de apărare a drepturilor omului, îngrozite de prevederile Noului Cod Penal, care include, printre altele, și amputarea mâinii persoanelor găsite vinovate de furt.„Comunitatea internațională trebuie să condamne urgent statul Brunei pentru punerea în practică a acestor pedepse crude”, a declarat Rachel Chhoa-Howard, reprezentantul local al Amnesty International.

Reacțiile comunității internaționale au început o dată cu adoptarea în regat a legii Sharia, în 2014, lege islamică care impune pedepse corporale pentru infracțiuni.

În regatul Brunei trăiesc aproximativ 450.000 de oameni, iar regatul se află în insula Borneo, apropiată de Malaezia și Indonezia, cunoscute ca țări moderate islamice. Regulile conservatoare s-au manifestat în ultimii ani în regat, incluzând și interzicerea vânzării de alcool.

Noul Cod penal a fost anunțat în 2014 de către Sultanul din Burnei, Hassanal Bolkiah, (foto) care îndeplinește și funcția de prim-ministru.

Fotografie ilustrativă: 123rf.com


Citește și: Procesul lui Burnei. „I-am dat plicul printre icoane”, acuză o mamă. Reportaj din faţa uşilor închise ale sălii de judecată


 

Close
Închide
  Close