Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Inundaţiile au produs pagube în patru localităţi din Bistriţa-Năsăud, inclusiv în orașul Bistrița

Inundaţiile au produs pagube în patru localităţi din Bistriţa-Năsăud, inclusiv în orașul Bistrița

Inundaţiile au produs pagube în 4 localităţi din Bistriţa-Năsăud, inclusiv în municipiul reşedinţă. Astfel, ploile abundente căzute în ultimele 24 de ore au produs pagube materiale, fiind afectate zeci de gospodării şi terenuri arabile, potrivit unui bilanţ transmis duminică, 1 iulie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Cele patru localităţi afectate sunt municipiul Bistriţa şi trei sate din comuna Budacu de Jos.

În urma centralizării rapoartelor operative de la nivelul comunităţilor locale, bilanţul urmărilor fenomenelor indică 30 de locuinţe afectate, 14 gospodării şi anexe inundate, la care se adaugă 79 de curţi şi grădini, precum şi curtea şcolii şi cea a grădiniţei din Budacu de Jos.

Apa a inundat şi 55 de hectare de teren arabil şi au fost colmatate 15 podeţe şi 43 de fântâni. De asemenea, doi copaci au fost doborâţi pe raza municipiului Bistriţa, iar DJ 172 G şi DJ 173 C, pe raza localităţii Budacu de Jos, au fost acoperite cu aluviuni pe distanţe de aproximativ 500 de metri.

„Mai bine de 10 ore, începând cu ora 17,00 din după amiaza zilei de sâmbătă, efective ale pompierilor militari şi voluntari, cu mijloace tehnice specifice (motopompă de mare capacitate, motopompe, autospeciale de intervenţie, buldoexcavatoare), au intervenit operativ pentru evacuarea apei din zonele afectate. Militarii Detaşamentului de Pompieri Bistriţa au avut nouă misiuni de durată, în diferite puncte din municipiul Bistriţa, unitar sau în cooperare cu efective ale pompierilor voluntari din cadrul SVSU Bistriţa. Aceştia din urmă au intervenit pentru evacuarea apei şi aluviunilor de pe străzi, respectiv pentru evacuarea apei din beciurile afectate, cu 14 voluntari, 3 autospeciale şi 3 motopompe din dotare”, se precizează în bilanţul CJSU Bistriţa-Năsăud, citat de Agerpres.

În comuna Budacu de Jos, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit pentru evacuarea apei şi aluviunilor de pe DJ 172 G şi DJ 173 C, respectiv pentru evacuarea apei din casele, beciurile şi curţile afectate, cu un buldoexcavator şi două motopompe din dotare.

Un bărbat este căutat în apele râului Sălăuţa din Bistrița-Năsăud. Nu s-a mai întors acasă de sâmbătă seară.

Iată bilanțul inundațiilor din România, duminică, 1 iulie: patru oameni au murit, sute de familii evacuate și drumuri blocate de viitură.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud


Citește și: De astăzi cresc pensiile, punctul de pensie majorându-se cu 10%. Tot pe 1 iulie scade prețul energiei electrice


 

Close
Închide
  Close