De Adrian Cochino,

Autoritățile din Italia au anunțat o nouă zi neagră în lupta cu noul coronavirus. Potrivit statisticilor anunțate joi, și citate de Repubblica, 427 oameni au murit în doar 24 de ore.

Numărul total al deceselor din Italia a ajuns astfel la 3.405, cei mai mulți morți fiind raportați în regiunea Lombardia.

Italia a depășit astfel bilanțul total al Chinei, care a anunțat până acum 3.249 de decese, majoritatea în provincia Hubei, epicentrul inițial al epidemiei.

Numărul total al persoanelor infectate, care îl include pe cel al victimelor și pe cel al persoanelor vindecate, a ajuns și el la 41.035. Autoritățile au raportat 4.480 de noi cazuri de infecție, în ultimele 24 de ore.

Una dintre problemele observate de oficiali este aceea că rata de noi infecții nu se domolește prea ușor în Lombardia.

Potrivit cifrelor anunțate joi, numărul de noi infecții în regiune a crescut cu 2.271. Doar în Milano, 635 de noi cazuri au fost anunțate în ultimele 24 de ore.

”Au trecut aproape două săptămâni și credeam că va fi de ajuns, dar finalul este câțiva kilometri mai departe, O să strângem din dinți și o să reușim. E necesar ca toată lumea să aibă o atitudine responsabilă”, a declarat Giulio Gallera, consilierul regiunii responsabil cu politica de bunăstare, citat de La Repubblica.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Imaginea epidemiei în Lombardia

O imagine neagră a epidemiei a apărut miercuri seară pe rețelele sociale din Italia, când un lung şir de camioane militare a traversat centrul oraşului Bergamo, din nordul Italiei, transportând sicrie cu victime ale coronavirusului pentru a fi incinerate în alte locuri din cauza faptului că cimitirul din oraş nu mai are capacitatea necesară.

Imaginea impresionantei caravane kaki, difuzată de mass media italiene, este o dovadă în plus a modului în care pandemia de coronavirus a lovit provincia Bergamo, cea mai afectată din regiunea Lombardia, cu circa 55 de decese zilnice.

Potrivit cotidianului local LEco di Bergamo, vehiculele militare au scos circa 60 de sicrie pentru a incinera cadavrele în crematorii din mai multe municipii care s-au oferit să facă acest lucru.

Jumătate dintre coşciuge au fost duse în Modena, care permite incinerările în cimitirul din oraş, potrivit unui acord încheiat între Prefectură şi autorităţile sanitare.

Camioanele armatei au transportat sicrie şi în municipii precum Acqui Terme, Brescia, Cervignando del Friuli, Parma, Piacenza şi Rimini.

Odată efectuate incinerările, cenuşa va fi transportată din nou la Bergamo, locul de baştină al defuncţilor.

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres