Mergi direct la conținut »
Jeff Bezos rămâne cu trei sferturi din Amazon, după divorț. Cât primește fosta soție, MacKenzie
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Jeff Bezos rămâne cu trei sferturi din Amazon, după divorț. Cât primește fosta soție, MacKenzie

Jeff Bezos rămâne cu trei sferturi din Amazon, după divorț. Cât primește fosta soție, MacKenzie

Jeff Bezos și fosta lui soție, MacKenzie, au anunțat joi, pe Twitter, că au finalizat detaliile finanicare ale divorțului. Fondatorul Amazon rămâne cu 75% din companie, în timp ce fosta soție va păstra 4% din gigantul retailului online american, dar și-a cedat toate drepturile de vot lui Jeff Bezos.

În postarea făcută publică pe Twitter, MacKenzie Bezos anunță că păstrează 25% din pachetul deținut împreună cu Jeff Bezos, în valoare de 143 miliarde de dolari. Asta înseamnă 4% din companie, care valorează circa 35 de miliarde de dolari.

În ceea ce-l privește pe Jeff Bezos, acesta va fi în continuare cel mai bogat om de pe planetă, și după divorț, notează Bloomberg. Averea lui este estimată la 150 de miliarde de dolari, potrivit Blooomberg Billionaires Index.

Compania Amazon a fost fondată de Jeff și MacKenzie Bezos în anul 1993, la un an de la căsătorie. Cei doi au anunțat în ianuarie anul acesta că divorțează, după 25 de ani de mariaj.

Close
Închide
  Close