Sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, a fost provovată în funcție, ceea ce înseamnă că aceasta are și mai multă putere. Anterior, tânăra în vârstă de 28 de ani era responsabilă de imaginea fratelui ei, fiind directoarea-adjunctă a departamentului de propagandă. Acum, ea și-a înlocuit mătușa în funcție, care a avut la rândul ei o funcție foarte importantă în timpul regimului lui Kim Jong-il.

Kim Yo-Jong a fost adesea fotografiată alături de fratele ei în public, fiind și ea pe lista neagră a SUA pentru acuzații de încălcare a drepturile omului. Promovarea acesteia a fost anunțată în cadrul reuniunea Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, întrunit pentru prima dată din mai 2016.

Totodată, mai multe schimbări au fost anunțate în conducerea partidului. Unul din vicepreședinții partidului, Choe Ryong-Hae, cunoscut ca apropiat al liderului de la Phenian, a fost cooptat în Comisia Militară Centrală. În plus, ministrul de externe Ri Yong-Ho, care l-a numit pe Donald Trump „Președintele Răului” în discursul său susținut la Adunarea Generală a ONU, a fost și el numit în Biroul Politic.

Kim Jong-Un: Programul nostru nuclear reprezintă Țfactor puternic de intimidare”

În cadrul reuniunii, liderul nord-coreean a susținut și un discurs privind programul nuclear al țării. El a afirmt că armele nucleare ale ţării sale reprezintă un „factor puternic de intimidare” şi garantează suveranitatea Coreei de Nord. Afirmația lui a venit la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a spus că „doar un singur lucru va merge” în legătură cu acest stat.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„Armele Coreei de Nord reprezintă un puternic factor de intimidare pentru păstrarea păcii şi securităţii în peninsula coreeană şi în nord-estul Asiei”, a spus Kim Jong Un, referindu-se la „ameninţările nuclare ale imperialiştilor americani”, notează Reuters.

Kim Jong-Un a mai spus că politica de dezvoltare a armelor nucleare şi a economiei a fost foarte bună. „Economia naţională a crescut în acest an, în ciuda sancţiunilor”, a spus Kim Jong-Un, referindu-se la rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU date pentru a afecta programul nuclear al Phenianului.

Recent, au apărut informaţii conform cărora, în jurul datei de 10 octombrie, Coreea de Nord ar intenţiona să testeze o rachetă cu rază lungă de acţiune, care ar putea atinge coasta de vest a SUA.


Citește și:

 

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor
GSP.RO

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă