Mergi direct la conținut »
VIDEO / Klaus Iohannis a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO / Klaus Iohannis a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte

VIDEO / Klaus Iohannis a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte

Klaus Iohannis candidează pentru un nou mandat de președinte. Șeful statului a anunțat, sâmbătă, la Sibiu, că va participa la alegerile prezidențiale din 2019.


„Am luat o decizie importantă şi vreau să vă comunicat acum, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru un nou mandat de preşedinte al României”, a fost anunțul scurt făcut de Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a fpcut anunțul la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, înainte să participe la reuniunea de 40 de ani cu foşti colegi. Iohannis a fost profesor de Fizică la acest liceu din Sibiu.

Anunțul șefului statului vine în contextul amenințărilor venite din partea PSD privind o posibilă suspendare din funcție a lui Klaus Iohannis, dacă nu va semna revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

În plus, președintele Klaus Iohannis a fost vehiculat ca posibil candidat la șefia Consiliului European. Informația a fost dată de Hotnews, care preciza că președintele român Klaus Iohannis este luat în calcul pentru poziția de viitor președinte al Consiliului European, ocupată în prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei.  Mandatul lui Tusk expiră în decembrie 2019, după ce a fost prelungit cu încă doi ani și jumătate.

”Eu sunt acum preşedintele României şi mă simt confortabil în această postură”, a declarat Iohannis, la Parlament, râzând, fără a infirma zvonurile că ar putea fi tentat de o asemenea funcție la nivel european.

Mandatul actualului președinte Iohannis se termină la sfârșitul anului 2019, când vor avea loc noi alegeri prezidențiale, însă acesta mai poate candida pentru un mandat, potrivit Constituției.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

Consilierul prezidențial Leonard Orban,  a spus, la interviurile Libertatea Live, că numele viitorului președinte al Consiliului European depinde și de alegerile europarlamentare din primăvara lui 2019.

Partidul Național Liberal a anunțat că îl va susține drept candidat la următoarele alegeri prezidențiale pe actualul președinte al României. Primul mandat al șefului statului a fost câștigat ca și candidat PNL la alegerile prezidențiale din 2014.

Totodată, forul de conducere al partidului a validat ca Ludovic Orban, președintele PNL, să fie susținut pentru funcția de premier, în cazul în care liberalii vor ajunge la guvernare.

După condamnarea lui Liviu Dragnea, social-democrații au discutat voalat și despre o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi. Codrin Ștefănescu a declarat, vineri, că speră că săptămâna viitoare, șeful statului să dea un răspuns privind decizia CCR. În caz contrar, PSD va trece la sancțiuni.

sursă foto: Tribuna


Citește și: Cine sunt candidații la alegerile prezidențiale din Turcia. Șase aspiranți își dispută mandatul de super-președinte


 

Close
Închide
  Close