Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis este candidatul PNL la președinție pentru alegerile din 2019
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis este candidatul PNL la președinție pentru alegerile din 2019

Klaus Iohannis este candidatul PNL la președinție pentru alegerile din 2019

Klaus Iohannis este candidatul PNL la președinție pentru alegerile din 2019. Aceasta este decizia adoptată, duminică, de Consiliul Național al PNL. Totodată, forul de conducere al partidului a validat ca Ludovic Orban, președintele PNL, să fie susținut pentru funcția de premier, în cazul în care liberalii vor ajunge la guvernare.

Propunerea de desemnare a lui Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de preşedinte din partea PNL a fost votată favorabil de 793 de liberali, iar 24 de voturi au fost nule.

Consiliul Naţional al PNL a validat și propunerea ca Ludovic Orban să fie propus de partid pentru funcţia de prim-ministru. Pentru propunerea de prim-ministru al PNL a candidat şi Viorel Cataramă. Orban a obținut 685 de voturi „pentru”, iar Cataramă a înregistrat 113 de voturi „pentru”. De asemenea, au fost înregistrate 23 de voturi nule.

Klaus Iohannis este candidatul PNL la președinție pentru alegerile din 2019. Ce decizii politice au mai luat liberalii

Ludovic Orban a propus conducerii PNL validarea lui Klaus Iohannis drept candidat al liberalilor la prezidențiale pentru al doilea mandat. Consiliul Naţional al PNL şi-a deschis duminică lucrările cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte faţă de cele anunţate, validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, şi a celei de candidat la funcţia de preşedinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

Totodată, Consiliul Naţional al PNL a adoptat deja o rezoluţie pentru transparenţă şi deschidere către societate a partidului.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Rezoluţia a fost prezentată de Violeta Alexandru, consilier al preşedintelui PNL, Ludovic Orban. „O societate este democratică în măsura în care între aleşi şi cetăţeni există o relaţie permanentă. Nu sunt adepta, şi nici dvs., a intensificării dialogului cu cetăţenii numai în preajma alegerilor cu câteva săptămâni, cu câteva zile înainte, aşa cum alte forţe politice o fac, pentru că uită şi nu li se pare important să pună acest lucru pe un plan prioritar. Am fost oripilată ca om care nu are deloc acest blocaj şi frică de oameni, indiferent dacă a greşit sau nu, de scena de la Congresul PSD de ieri – garduri, jandarmi, dube. Nu, indiferent de ceea ce se întâmplă cu partidul, nu trebuie să se ajungă aici”, a spus Violeta Alexandru.

Rezoluţia prevede că filialele judeţene vor avea o pagină de internet unde se vor găsi cu uşurinţă informaţii precum: CV-urile reprezentanţilor partidului în autorităţile judeţene şi locale, dar şi la nivel naţional, câte o adresă de e-mail a fiecăruia şi numerele de telefon, programul audienţelor săptămânale şi toate poziţiile publice ale partidului. Documentul stipulează ca pe fiecare pagină de internet să fie poziţionat cât mai vizibil formularul de înscriere pentru orice persoană dornică să se alăture echipei PNL, un formular simplificat şi conectat la baza de date naţională a partidului pentru păstrarea unei evidenţe riguroase.

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19
Recomandări

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

 

Rezoluţia stipulează şi organizarea de comunicări constante cu presa locală şi consultări permanente cu organizaţiile patronale, sindicale, civice şi cu orice grup de iniţiativă în plan local, acţiuni de tip „uşi deschise”.

În cadrul Biroul Politic Național al PNL vor fi prezentate obiectivele partidului pentru 2018, modelul planului de acțiuni și a criteriilor de evaluare a filialelor teritoriale și programe de training- ”Caravana Liberală”, care vizează dezbateri organizate în fililale, atât pentru membri, cât și pentru cei interesați și susținute de profesori universitari, în speciale pe zona economică, scrie Agerpres.

În cadrul Consiliului Național al PNL, care este convocat de două ori pe an, va fi prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv și al grupurilor parlamentare. Totodată, vor fi adoptate modelul de plan de acțiuni și o rezoluție privind strategia partidului de deschidere către societate. Cea din urmă vizează o simplificare a procedurii de adeziune la PNL.


Citește și Tinerii din UE vor putea să călătorească gratis cu trenul în toată Europa


 

Close
Închide
  Close