Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis, despre incidentele de la Topoloveni: "Nici măcar comuniştii nu şi-au permis aşa ceva"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Klaus Iohannis, despre incidentele de la Topoloveni: "Nici măcar comuniştii nu şi-au permis aşa ceva"

Klaus Iohannis, despre incidentele de la Topoloveni: „Nici măcar comuniştii nu şi-au permis aşa ceva”

Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat astăzi, la Craiova, incidentele de vinerea trecută de la Topolveni, în județul Argeș, atunci când zece persoane care protestau în timpul unei vizite a liderului PSD, Liviu Dragnea, au fost ridicate de jandarmi şi duse la secţia de Poliţie.

De Dragoș Tănase,

„Ştiţi unde se vede cel mai bine sau s-a văzut cel mai bine cum ar arăta, nu cum va arăta, pentru că nu va fi, România lui Dragnea – Topoloveni. Câţiva oameni nemulţumiţi şi-au permis, vezi Doamne, să nu fie de acord cu Dragnea. S-au dus acolo şi l-au fluierat şi, după cinci minute, pac în dubă şi la Poliţie. Nici măcar comuniştii nu şi-au permis aşa ceva, dar ăsta acolo vrea să ne ducă. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva, sper că nici voi”, a spus Iohannis, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO-Un dialog deschis despre Europa” care a avut loc la Filarmonica Oltenia.

Atunci, la Topoloveni,  a fost ridicat și un corespondent Rezistența TV, fiind apoi amendat cu 1.000 de lei. Vezi ce scrie în procesul-verbal!

Colonelul de jandarmi care a ordonat acțiunea de la Topoloveni este „doctor” cu diplome de la Bioterra. Gheorghe Lupescu s-a implicat și în protestul din 10 august.

40 de organizații civice au cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru abuzurile jandarmilor de la Topoloveni.

Un deputat PNL a depus plângere penală împotriva jandarmilor de la Topoloveni, care i-au reţinut pe protestatarii anti-PSD.

De altfel, Opoziția a avut o reacţie dură, după ce mai mulţi protestatari au fost luaţi cu duba de către Jandarmerie, la Topoloveni: „Dragnea este un infractor cu apucături dictatoriale!”

Tot astăzi, la Craiova, Klaus Iohannis a avut și un mesaj pentru referendumul pe Justiţie: „Dacă pierdem independenţa justiţiei, pierdem tot! DA la referendum înseamnă „PSD, acasă!”

Luni, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal in rem în legătură cu intervenţia jandarmilor asupra persoanelor care au protestat împotriva PSD la Topoloveni.

Dosarul vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, purtare abuzivă şi lipsire de libertate.

Zece persoane care afişau bannere au fost ridicate de forţele de ordine şi conduse la secţia Poliţiei Topoloveni pe motiv că participau la o adunare publică nedeclarată, după care au refuzat să părăsească zona la solicitarea forţelor de ordine. Au fost conduse la secţia de Poliţie pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”, declara, atunci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, Ionel Flavius Tănase.

FOTO: Hepta


Citește și:

CNA nu a fost de acord ca spotul electoral al preşedintelui Klaus Iohannis, pe referendum, să fie transmis de televiziuni în regim de anunţ de interes public

 


 

Close
Închide
  Close