Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Klaus Iohannis vizitează uzina Dacia: ”Pot să vă spun că noul Duster este o mașină care îmi place” (FOTO)

UPDATE. Klaus Iohannis vizitează uzina Dacia: ”Pot să vă spun că noul Duster este o mașină care îmi place” (FOTO)

Klaus Iohannis a vizitat uzina Dacia de la Mioveni, joi, 24 mai. Președintele a participat și la o dezbatere referitoare la industria auto. Șeful statului a mărturisit că a condus noul Duster și că îi place foarte mult acest autoturism.

UPDATE ora 15.00 Președintele Klaus Iohannis a declarat, după vizita oficială la fabrica Dacian, că a condus noul Duster.

”Pot să vă spun că este o mașină care îmi place”, a mărturisit șeful statului, la finalul vizitei la uzinele Dacia Renault.

”Sunt impresionat. Am fost tot în vizită oficială, nu demult, acum doi ani și progresul este vizibil, este impresionant. Îmi face plăcere să menționez, Dacia produce 3% din PIB-ul României. Este extrem de mult, este o mare uzină cu o mare tradiție românească și astăzi am vizitat unitatea de motoare și de asamblare”, a declarat șeful statului.

El a arătat că a vorbit cu oamenii care lucrează în uzină și a dat mâna ei. ”Am constatat că toți sunt foarte mândri că lucrează aici, ceea ce confirmă calitatea deosebită a acestei uzine. În afară de marii producători, avem peste o mie de firme românești care produc piese și subansamble pentru industria auto”, a spus el.


La dezbaterea „Industria auto, cheia dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii”, organizată de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) la Piteşti, vor fi prezenţi reprezentanţii celor mai importante companii din industria de profil românească.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

„Având în vedere importanţa deosebită a industriei auto pentru economia României, preşedintele Klaus Iohannis va purta un dialog cu participanţii pe teme cheie pentru perspectivele de dezvoltare a acestei industrii, precum cele care privesc competitivitatea, infrastructura, piaţa forţei de muncă, nevoia de profesionalizare a educaţiei, cât şi provocările viitorului în contextul industriei 4.0”, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

La uzina Automobile Dacia de la Mioveni, președintele Klaus Iohannis va discuta cu membri ai conducerii şi angajaţi ai companiei.

În octombrie 2017, Klaus Iohannis a testat noul Ford EcoSport, la fabrica de la Craiova.

În 2015, preşedintele României, Klaus Iohannis a vizitat Uzina Dacia, sărbătorind alături de angajaţi „Renault Day”.

Seful statului a spus atunci că ”fara indoiala, masina Dacia este un simbol pentru imaginea romanilor” si a amintit ca gama Logan reprezinta aproape jumatate din vanzarile grupului Renault, la aproape 50 de ani de producerea primei masini Dacia.

Klaus Iohannis a spus ca trebuie „sa incurajam atat investitorii straini, cat si companiile autohtone si capitalul romanesc”.

FOTO: PRESIDENCY.RO


Citește și VIDEO/ Roxana Lupu, actrița care a jucat-o pe Regina Elisabeta II, povestește cum a obținut rolul și cum a reușit să intre în pielea unui asemenea personaj


 

Close
Închide
  Close