De Valentina Postelnicu,

UPDATE. Compania aeriană Qatar Airways operează câte două zboruri zilnice între Bucureşti şi Doha, însă zborurile în cauză, QR220/QR222 (Bucureşti-Doha) şi QR219/QR221 (Doha-Bucureşti), nu sunt afectate de închiderea spaţiilor aeriene ale Bahrainului, Egiptului, Arabiei Saudite şi Emiratelor. Motivul: culoarul de zbor nu tranzitează cele patru state, conform miles.ro.


Potrivit MAE, se vor lua măsuri similare şi de către Emiratele Arabe Unite, începând cu data de 6 iunie, şi Regatul Bahrain (sau alte state care vor decide întreruperea relaţiilor diplomatice cu Statul Qatar), iar legăturile aeriene către şi dinspre Republica Arabă Egipt şi Yemen sunt întrerupte.

MAE recomandă celor interesaţi să se informeze cu privire la condiţiile specifice punctului de frontieră de pe traseu şi să îşi rezerve timp suplimentar de aşteptare sau să îşi anuleze călătoria spre aceste ţări.

Cetăţenii români afectaţi de situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Doha: +97470445254. şi +97444934848, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Doha: +97455876606. Ambasada României în Qatar şi Ministerul Afacerilor Externe vor continua să urmărească cu atenţie situaţia şi vor informa prompt cetăţenii români cu privire la ultimele evoluţii.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://doha.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii utile si sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îţi poate salva viaţa!’

Decizia luată de cinci țări arabe de a întrerupe legăturile diplomatice cu Qatar a creat haos pe aeroportul din Doha. Pentru că spațiile aeriene au fost închise, este haos pe aeroportul din Doha, după ce mai multe curse au fost amânate sau anulate.

De asemenea, trei companii aeriene au anunțat că, începând de marți, vor suspenda zborurile spre și dinspre Qatar.

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste