MENIU CAUTĂ

UPDATE. Haos pe aeroportul din Doha. Zborurile Qatar Airways dintre București și Doha nu sunt afectate. Situația zborurilor spre și dinspre Qatar

Distribuie

Decizia luată de cinci țări arabe de a întrerupe legăturile diplomatice cu Qatar a creat haos pe aeroportul din Doha. Pentru că spațiile aeriene au fost închise, este haos pe aeroportul din Doha, după ce mai multe curse au fost amânate sau anulate. De asemenea, trei companii aeriene au anunțat că, începând de marți, vor suspenda zborurile spre și dinspre Qatar. 

UPDATE. Cea mai afectată de această decizie este Qatar Airways, iar cursele care tranzitau una dintre țările implicate în scandalul diplomatic vor primi noi culoare aeriene de zbor, pe rute ocolitoare, ceea ce poate creşte durata zborurilor cu 20 pană la 120 de minute, notează publicația miles.ro.

Totodată, Qatar Airways operează câte două zboruri zilnice între Bucureşti şi Doha, însă zborurile în cauză, QR220/QR222 (Bucureşti-Doha) şi QR219/QR221 (Doha-Bucureşti), nu sunt afectate de închiderea spaţiilor aeriene ale Bahrainului, Egiptului, Arabiei Saudite şi Emiratelor.

Cele două zboruri folosesc un culoar aerian mai scurt, traversând vestul Iranului şi apoi cotind la vest pe deasupra Turciei, după cum apar în informaţiile de zbor în timp real de pe FlightRadar24.com.


Etihad Airways, Emirates și Fly Dubai au anunțat că, începând de marți, 6 iunie, zborurile spre și dinspre Qatar sunt suspendate pe o perioadă nedeterminată. Zborurile celor trei companii aeriene care sunt programate pentru luni nu vor fi afectate de decizie.

 

De cealaltă parte, și Qatar Airways a anunțat că va suspenda zborurile către Arabia Saudită.

 

Arabia Saudită, Egiptul, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Yemen au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, acuzând administrația de la Doha de destabilizarea regiunii și de sprijinira terorismului.

Egiptul și-a închis spațiul aerian și porturile pentru toate transporturile Qatar, a transmis ministerul de Externe. Totodată, Emiratele Arabe Unite au dat diplomaților Qatarului 48 de ore să părăsească țara.

 

Citește mai multe despre Doha, Emirates, Etihad Airways, Qatar și Qatar Airways pe Libertatea.

Comentarii