Mergi direct la conținut »
Marș de protest din Piața Victoriei până la Ministerul Justiției, pentru retragerea OUG 7. La Cluj, un violonist a interpretat Imnului României. Și în alte orașe oamenii au ieșit în stradă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Marș de protest din Piața Victoriei până la Ministerul Justiției, pentru retragerea OUG 7. La Cluj, un violonist a interpretat Imnului României. Și în alte orașe oamenii au ieșit în stradă

Marș de protest din Piața Victoriei până la Ministerul Justiției, pentru retragerea OUG 7. La Cluj, un violonist a interpretat Imnului României. Și în alte orașe oamenii au ieșit în stradă

Un nou protest față de Ordonanța de Urgență a Guvernului 7 (OUG 7), care modifică legile justiției și criticată de magistrați, a avut loc această seară, în Capitală. La ora 19.00, manifestanții - aproximativ 1.000 de persoane - au plecat în marș din Piața Victoriei spre Ministerul Justiției.

De Dragoș Tănase,

Și actorii Teatrului Naţional din București au protestat astăzi. Proteste au avut loc și în alte orașe mari din țară.

UPDATE 19.50. LA SIBIU. Peste 500 de sibieni protestează la ora 19 în Sibiu. Aceștia au pornit din Piața Mare înspre centru și se îndreaptă către Mihai Viteazu, a precizat oradesibiu.ro.

La ora 18, peste 50 de sibieni erau deja în Piața Mare. Aceștia strigau „Justiție, nu corupție”, „Guvern de hoți și mafioți”, „Ciuma Roșie” sau „Repetenți și infractori, nu vă vrem conducători!”.

UPDATE 19.45: LA TIMIȘOARA, peste 150 de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta față de modificarea legilor justiției.

„PSD, ciuma roșie”, „Cinste lor, cinste lor, magistraților!”, „Fără penali în funcții publice” sau „La Mulți Ani cu executare!” au fost din nou lozincile strigate de cei peste 150 de protestatari adunați pe platoul din fața Operei din Timișoara, a informat opiniatimisoarei.ro.

Protest la Timișoara

UPDATE ora 19.34: LA BUCUREȘTI, protestatarii din Piaţa Victoriei au pornit, în marş, spre Ministerul Justiţiei. Oamenii au plecat spre Ministerul Justiţiei pentru a-i cere lui Tudorel Toader să abroge OUG pe legile justiţiei, dar şi să demisioneze. Oamenii strigă, în timp ce se îndreaptă spre Minister, „Demisia!”.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

UPDATE 19.15: LA CLUJ aproximativ 500 de persoane s-au strâns pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca şi au scandat „Jos Dragnea jos, eşti un ticălos”, „La puşcărie, Dragnea la puşcărie”, „Jos mafioţii”, „Magistraţi nu cedaţi”, „Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Anticipate”, „Uniţi salvăm toată România”, „Hoţii”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie” sau „Abrogaţi şi plecaţi”.

Un violonist a interpretat Imnului României în faţa oamenilor, iar mulţi dintre protestatari l-au acompaniat cu vocea, a informat stiridecluj.ro.

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO
Recomandări

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO

Protestatarii din Cluj

UPDATE 19.00: În Piața Victoriei s-au strâns circa 1.000 de persoane. Ei își exprimă nemulţumirea faţă de OUG 7 şi Secţia de anchetare a magistraţilor.

„Sunt motive personale şi profesionale (pentru care a ieşit în stradă, n.r.). Personale, pentru că mi-aş dori pentru copilul meu să crească într-o ţară corectă; profesionale, pentru că în activitatea mea de zi cu zi trebuie să «vând» România şi mi-e foarte greu s-o fac în momentul acesta.

Voi continua (să iasă în stradă, n.r.). Cam de doi ani ieşim continuu. Motivele pentru care eu ies în stradă nu sunt legate numai de justiţie, ci sunt legate şi de economie. Ne merge din ce în ce mai rău. Nu vedem un viitor strălucit, ne-am dori altceva”, a declarat o protestatară.

Protest la București. Inquam Photos / George Călin

Protest la București. Inquam Photos / George Călin

////

Marșul de protest, anunțat de comunitățile „Corupția Ucide”, „Geeks for Democracy”, „Inițiativa România” și „Rezistența”, este unul de solidaritate cu magistrații, iar potrivit organizatorilor protestele vor continua „până la abrogarea ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați”.

Are 51, dar nu-și arată nici pe departe vârsta. Oana Sîrbu a dezvăluit acum secretul siluetei sale impecabile. Respectă o regulă de ani de zile
Recomandări

Are 51, dar nu-și arată nici pe departe vârsta. Oana Sîrbu a dezvăluit acum secretul siluetei sale impecabile. Respectă o regulă de ani de zile

„Duminică, de la ora 18.00, ne revedem în Piața Victoriei! La ora 19:00, plecăm în marș spre Ministerul Justiției”, este mesajul principal de pe paginile de Facebook ale organizatorilor.

Actorii de la TNB se solidarizează cu magistrații

Actorul Marius Manole a anunțat că duminică seară, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Național București (TNB), el și colegii săi își vor aștepta spectatorii în fața teatrului și vor purta la mâini banderole albe.

„Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului, vă vom aştepta acolo purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras. Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept”, este mesajul lui Marius Manole.

OUG 7, care a modificat din nou legile justiţiei, este criticată de magistraţi. Procurorii și judecătorii din jumătate dintre județele țării au declanșat proteste, prin suspendarea activității judiciare, suspendarea activității cu publicul și chiar manifestații în fața instanțelor.

Ulterior, Guvernul a decis să abroge articolul din OUG 7 privind numirea procurorilor şefi, iar premierul Viorica Dăncilă a chemat reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și ai asociațiilor de magistrați la discuții, după protestele din sistem pe Ordonanţa 7.

FOTO – Arhivă Libertatea


Citește și… Cum și-a păcălit sfârșitul actorul Ion Dichiseanu, la cutremurul din ’77. O vorbă a făcut diferența dintre viață și moarte!


 

 
 
Close
Închide
  Close