Mergi direct la conținut »
Marius Manole îi îndeamnă pe actori să protesteze față de Ordonanța 7, la Teatrul Național / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Marius Manole îi îndeamnă pe actori să protesteze față de Ordonanța 7, la Teatrul Național / VIDEO

Marius Manole îi îndeamnă pe actori să protesteze față de Ordonanța 7, la Teatrul Național / VIDEO

Marius Manole a publicat pe Facebook un mesaj video prin care își îndeamnă colegii actori să se alături magistraților pentru a protesta fața de Ordonanța 7. Artistul spune că va ieși în stradă, duminică, 3 martie, și va purta o banderolă albă la mână pentru a-și exprima nemulțumirea.

Marius Manole a filmat clipul în timp ce se afla la repetiții pentru spectacolul „Richard al III-lea”, ce va avea premiera săptămâna viitoare.

„Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului, vă vom aştepta acolo purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras. Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept”, este mesajul lui Marius Manole.

„Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă nu au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat şi că sunt încă oameni care luptă pentru libertate. Hai, România!”, a spus actorul.

Ordonanța 7, care modifică prevederi din legile justiției, a stârnit protestul magistraților care au decis să-și suspende activitatea. Vineri, la Cluj, aproape 120 de procurori și judecători au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de actul normativ.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că își suspendă activitatea câte două ore pe zi, în intervalul 08:00 – 10:00, până pe 8 martie, în semn de protest față de OUG din justiție.

Protestul anunțat de cei de la Tribunalul București completează lista cu proteste similare care vin toate părțile țării.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că prezintă vineri proiectul de modificare a Ordonanței 7 prin care ar urma să fie abrogate mai multe prevederi ce au stârnit protestul magistraților.

DNA a anunțat că este cea mai afectată instituție de prevederile acestui act normativ și a cerut abrogarea Ordonanței 7, ca soluție pentru a debloca situația.

Close
Închide
  Close