Mergi direct la conținut »
Măsurile luate de ISU București-Ilfov, pentru codul portocaliu de ninsori și viscol
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Măsurile luate de ISU București-Ilfov, pentru codul portocaliu de ninsori și viscol

Măsurile luate de ISU București-Ilfov, pentru codul portocaliu de ninsori și viscol

Măsurile luate de ISU București-Ilfov, pentru codul portocaliu. Miercuri, 23 martie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF), a avut loc întrunirea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, pentru stabilirea măsurilor de asigurare a protecției populației.

Decizia vine ca urmare a faptului că în perioada 22 martie-ora 23:00 – 23 martie, ora 15:00, municipiul București și județul Ilfov se vor afla sub incidența codului meteorologic portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.

Astfel, membrii celor două comitete au luat decizia de sistare a activităților instituțiilor de învățământ din București și Ilfov în ziua de vineri, 23 martie 2018.

În această perioadă, peste 500 de pompieri sunt pregătiți să intervină zilnic în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice periculoase.

Echipajele Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) vor efectua patrularea, după finalizarea cazului și până la revenirea la bază, în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, pentru identificarea acestora și transportul la centrele de cazare temporară, deși unii refuză acest ajutor.

În funcție de evoluția vremii, în cursul zilei de mâine va fi activată grupa operativă la nivelul unității și, la nevoie, vor fi suplimentate efectivele de intervenție cu personalul aflat în turele libere.

Și utilajele de deszăpezire, gata de intervenție în București. În plus, Regia Autonomă de Transport București (RATB) suplimentează cursele, iar angajații primăriei oferă supă persoanelor fără adăpost.

Și premierul Viorica Dăncilă a cerut tuturor autorităților angrenate, în ședința de Guvern de miercuri, 23 martie, „o mobilizare foarte bună”, pentru a gestiona efectele vremii nefavorabile.

Măsurile luate de ISU în București și Ilfov, pentru codul portocaliuCITEȘTE ȘI… Contradicții majore între declarațiile lui Liviu Dragnea și fosta directoare de la DGASPC Teleorman. Cei doi sunt confruntați de judecători 

Close
Închide
  Close