de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Raportul consemnează faptul că Euro Medical a întrerupt contractul cu firma lui Matteo Politi chiar pe 5 februarie 2019, data publicării primului episod din ancheta Libertatea despre falsul chirurg italian.

Contractul fusese semnat în noiembrie 2018, deși după izbucnirea faptelor Euro Medical a negat că Matteo Politi ar fi desfășurat activități medicale cu pacienții clinicii în această perioadă! „A fost solicitat de două persoane aduse de el, pe care nu le cunoaștem”, au spus reprezentanții clinicii către inspectorii Corpului de Control.

La clinica Prestige, inspectorii au găsit, de fapt, firma înregistrată ca Neoderma SRL. Firma încheiase direct cu Matteo Politi un contract pe o perioadă de trei ani, începând cu data de 12 martie 2018. Atunci, Matteo Politi încă nu primise parafă de la DSP.

Chiar reprezentanții clinicii Prestige (sau Neoderma) au recunoscut însă că, la un eveniment de prezentare, care a avut loc în 2 martie, la sediul Prestige, Matteo Politi „a efectuat proceduri medicale, injectare toxină botulinică și acid hialuronic”.

Atât la Spitalul Monza, cât și la Euro Medical, Matteo Politi adusese o declarație pe proprie răspundere că în activitățile medicale, și de publicitate, folosește și semnează cu numele de Matthew Mode.

Cu alte cuvinte, ambele clinici știau cele două nume ale impostorului, deci ar fi putut cu lejeritate să descopere cine era Matteo Politi în Italia!

Operația de la Monza, în care asistentele și-au dat seama că chirurgul nu știe să se spele corect pe mâini, a avut loc pe 7 decembrie 2018. Medicul inventat a fost însoțit în sală de un medic anestezist, asistent medical anestezie și 3 asistenți medicali de sală.

Ancheta serviciului de control în sănătate publică al Ministerului Sănătății a pornit imediat după publicarea investigației în ziarul Libertatea.

Ulterior a fost extinsă și va cuprinde și alte clinici din București.

Din informațiile ziarului, față de ancheta MS, cea a Poliției cuprinde și pacienți operați de Matteo Politi la Medas, o clinică ce nu apare, deocamdată, în cercetarea Ministerului Sănătății.


Citește și:

Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Așa arată diploma de absolvent de facultate de medicină din Kosovo, scrisă în sârbă, cu care falsul doctor a operat în România, deși DSP recunoaște că „n-am înțeles nimic din ea”! 

Italianul escroc Matteo Politi a operat și doi spanioli cu afaceri în România! Cum îşi racola clientela falsul medic

Matteo Politi avea asupra sa un atestat de recunoaștere a studiilor, dar care nu îi dădea drept să practice medicina. Iată documentul / FOTO